Έκδηλη ικανοποίηση για τη διάσωση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Έκδηλη ικανοποίηση για τη διάσωση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Έκδηλη ικανοποίηση για τη διάσωση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 965 ΦΟΡΕΣ

Θα στηθεί από την αρχή η εταιρεία με στόχο την καλύτερη λειτουργία και την αποτελεσματικότητά της

Από την αρχή θα στήσουν την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ Περιφέρεια και Δήμος Ρόδου, μέσα από ένα κοινό πλάνο που έχουν, μετά τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της και αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές ακόμα και σε διοικητικό επίπεδο, με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία και αποτελεσματικότητά της.

Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, χθες το μεσημέρι στην Περιφέρεια, όπου ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος υποδέχθηκε στο γραφείο του, από κοινού με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, τους εργαζόμενους στην Εταιρεία, παρουσία και του εντεταλμένου συμβούλου Επιχειρησιακής Ετοιμότητας κ. Χρήστου Ευστρατίου.

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος μίλησαν προς τους εργαζόμενους δίνοντας το στίγμα πως θέλουν να λειτουργεί η Εταιρεία από εδώ και πέρα, ενώ επαναβεβαίωσαν την πολιτική βούληση για τη συνέχιση της λειτουργίας της και για την παροχή κάθε απαιτούμενης στήριξης, ώστε να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί. Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης έδωσε και ένα χρονοδιάγραμμα για τις ενέργειες που θα γίνουν μέχρι τα τέλη του χρόνου, ενώ ζήτησε να ακούσει και τις απόψεις των εργαζομένων.
Αναλυτικά:

Ο Περιφερειάρχης
Ξεκινώντας ο κ. Χατζημάρκος, καταρχάς θύμισε στους εργαζόμενους ότι έχουν ξαναζήσει μία τέτοια κατάσταση, πριν από αρκετά χρόνια, όταν κάποιοι έλεγαν ότι είναι παράνομες οι προγραμματικές συμβάσεις, ότι απαγορεύεται να βάζουν χρήματα για να λειτουργεί η Εταιρεία κτλ. Τότε είχε πει ότι χρειάζεται θέληση απ’ αυτούς που διοικούν και παίρνουν τις αποφάσεις και πράγματι, τα προηγούμενα χρόνια, η Εταιρεία λειτούργησε, καθ’ όλα νόμιμα, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Τώρα: Στη συνέχεια, περιέγραψε το πως έχει η κατάσταση για την Εταιρεία αυτή τη στιγμή. Όπως είπε, λοιπόν, αυτή τη στιγμή η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ βρίσκεται υπό εκκαθάριση και έχουν στα χέρια τους ένα νέο νομικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα να την αναβιώσουν. Δεν παρέλειψε, επίσης, να τονίσει ότι δεν ήταν εύκολη ούτε η νομοθετική ρύθμιση, αφού δεν πρόκειται για μία Εταιρεία της οποίας θα λήξει το καταστατικό αλλά το καταστατικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ είχε ήδη λήξει και είχε ήδη τεθεί νομικά σε καθεστώς εκκαθάρισης, οπότε έπρεπε να την αναβιώσουν.

Από εδώ και πέρα: Στη συνέχεια, είπε προς τους εργαζόμενους ότι πρέπει να καθίσουν και να δουν πώς θέλουν το μέλλον της Εταιρείας, αν θα γίνουν αλλαγές και ποιες-ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι αυτές δεν αφορούν τους ίδιους. Τους είπε, ακόμη, ότι έτσι όπως διαμορφώνεται το νέο πλαίσιο θα στήσουν την Εταιρεία από την αρχή ούτως ώστε και ό,τι μικροπροβλήματα τυχόν υπήρχαν να τα θεραπεύσουν.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζημάρκος, αυτή τη στιγμή η Εταιρεία έχει συγκεκριμένους μετόχους-φορείς και αν πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή θα τη συζητήσουν. Επίσης, θα εξετάσουν εκ νέου και τη Διοίκηση της Εταιρείας και από εκεί και πέρα θα κάνουν μία συμφωνία με τη νέα Δημοτική Αρχή ούτως ώστε να παραταθεί ο χρόνος λειτουργίας της Εταιρείας, να γίνει δηλαδή πράξη αυτό που ήταν πάντα ο στόχος. Ο Περιφερειάρχης, τους διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι, σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη.

Για το 2019: Όσο αφορά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι τα τέλη του έτους, είπε ότι για το 2019, με το ΑΦΜ της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, δεν προλαβαίνουν να κάνουν κάτι γιατί θα πρέπει, καταρχήν, μέσα στον Σεπτέμβριο να γίνει όλη η διαδικασία αναβίωσης της Εταιρείας. Δηλαδή, να συγκληθεί η γενική συνέλευση, όπου όλοι οι Εταίροι που μετέχουν θα πάρουν την απόφαση, με βάση τη νέα νομοθεσία, να χτίσουν ένα νέο καταστατικό, δηλαδή να φύγει από το καθεστώς εκκαθάρισης, να δώσει παράταση στο χρόνο λειτουργίας της, να κάνει νέο Διοικητικό Συμβούλιο, να συγκροτηθεί σε Σώμα κτλ.

Παράλληλα, θα εξετάσουν αν μπορεί να γίνει κάτι στη λογική της αυτεπιστασίας από τον Οκτώβριο και μετά, αφού ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας νεκρός επειδή και στον Δήμο και στην Περιφέρεια θα εκλέξουν νέα όργανα.

Ο νέος Δήμαρχος
Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ο κ. Καμπουράκης ξεκίνησε λέγοντας:
«Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η αλλαγή ύφους και ήθους έγινε πριν πέντε χρόνια. Στην περίπτωση τη δική μας, στον Δήμο Ρόδου, η αλλαγή ήθους και ύφους, θα γίνει από 1ης Σεπτεμβρίου». Το πρώτο ερώτημα που τίθεται-συνέχισε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος-είναι κατά πόσον έχουν την πολιτική βούληση να διατηρηθεί η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, κατά πόσον την έχουμε ανάγκη. Όπως είπε, λοιπόν, κατά τη γνώμη του δεν μπορεί η Ρόδος αυτή τη στιγμή, και για πολλά χρόνια ακόμα, να ζήσει χωρίς την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμπουράκης είπε ότι για δύο-τρία χρόνια το ήξεραν όλοι στον Δήμο ότι η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα σταματούσε αλλά δεν έγιναν πράγματα και από τότε χρονολογείται η βάση του προβλήματος. Όπως είπε, δύο τρία χρόνια πριν έπρεπε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και όχι τελευταία στιγμή, ώστε μία αναγκαία δομή για τον τόπο μας που μας προστατεύει τη δύσκολη στιγμή να μην περνούσε τέτοιες καταστάσεις ντροπής.

Αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος καλωσόρισε τους εργαζόμενους σε μία νέα εποχή της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, και είπε. «Τίποτα δεν είναι εύκολο, πάντα θα παρουσιάζονται προβλήματα αλλά όσο έχετε συνεργάτες που καταλαβαίνουν το θέμα μας και έχουν τη θέληση να μην κοροϊδέψουν ανθρώπους και να θέλουν να σας βλέπουν στα μάτια εγώ είμαι βέβαιος ότι όλα τα προβλήματα, με μικρές ή μεγάλες θυσίες, θα λυθούν».
Και είπε ακόμη: «…Δεν είμαστε οπαδοί των πελατειακών σχέσεων και του πολιτικού ρεβανσισμού. Θα προχωρήσουμε μαζί με τους ανθρώπους που αγαπούν το νησί, θα αξιοποιήσουμε τη γνώση και την εμπειρία τους. Το νέο θεσμικό πλαίσιο μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σοβαρά και μεθοδικά. Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ δεν έπρεπε ποτέ να γίνει αντικείμενο προεκλογικού εκβιασμού. Η θετική έκβαση των τελευταίων ημερών αποδεικνύει στην πράξη τι σημαίνει “κοινό μέτωπο”. Το κοινό μέτωπο που συγκροτήσαμε, απέδωσε μόλις σε 5 ημέρες, όσα δεν έγιναν επί δύο χρόνια».

Κλείνοντας, ευχήθηκε κουράγιο σε όλους και τους κάλεσε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να δικαιώσουν αυτές τις αποφάσεις και να προσπαθήσουν να κάνουν την Εταιρεία τη δομή που έχουμε ανάγκη για να υπηρετήσει το καλό του τόπου για αρκετά χρόνια.

Οι εργαζόμενοι
Ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε να ακούσει και τις απόψεις των εργαζομένων και εκείνοι από την πλευρά τους, δια του Προέδρου του Σωματείου τους, κ. Νίκου Ρεσβάνη, ευχαρίστησαν όλους όσοι συνετέλεσαν, ώστε να έχει αίσια έκβαση η προσπάθεια θεσμικής θωράκισης της λειτουργίας της. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την πολιτική βούληση να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ζωντανή, διασφαλίζοντας τους αιτούμενους πόρους για τη λειτουργία της. Ο Πρόεδρος των εργαζομένων είπε, ακόμη, ότι πρέπει να φτιάξουν μία Εταιρεία σύγχρονη, με πολλά τμήματα, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει σε οτιδήποτε παρουσιαστεί και παράλληλα να δουλεύει για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά