Πώς θα διεξαχθεί το «Grand - Prix Rodilios»

Στο πλαίσιο της σημαντικής του αναπτυξιακής προσπάθειας ο Ροδήλιος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει την Κυριακή 25 Αυγούστου στο στάδιο «Διαγόρας» αγώνες ποδηλασίας πίστας με την ονομασία: «GRAND-PRIX RODILIOS» στις κατηγορίες Ανδρών και Εφήβων (σε κοινή κατάταξη), Παίδων και Open (άνδρες και γυναίκες άνω των 15 ετών).  

Στη διάρκεια της ημερίδας που είναι ενταγμένη στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ θα γίνουν και αγωνίσματα για τις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων – Μίνι, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος και της εξοικείωσης των αθλητών-αθλητριών των ακαδημιών των συλλόγων με την πίστα.

Οι αγώνες είναι επίδειξης, μη βαθμολογούμενοι από την ΕΟΠ, ενώ οι  κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων αγωνίζονται με ποδήλατο πίστας ή ποδήλατο δρόμου.  Οι κατηγορίες μίνι αγωνίζονται με οποιουδήποτε τύπου ποδήλατο, με την προϋπόθεση ότι το ανάπτυγμα του θα είναι το μέγιστο της κατηγορίας.

Τα αγωνίσματα:
Σκρατς: Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων, ΟΠΕΝ
Τέμπο: Ανδρών, Εφήβων, Παίδων
Αποκλεισμός: Ανδρών, Εφήβων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων, ΟΠΕΝ
Πόντοι: Ανδρών, Εφήβων, ΟΠΕΝ
200μ. ατομική χρονομέτρηση με φόρα: Μίνι

Περισσότερα για τον αγώνα από την προκήρυξη των διοργανωτών:
Ισχύουν οι κανονισμοί ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας. Σε όλες τις κατηγορίες ισχύει το μέγιστο ανάπτυγμα ανά κατηγορία, όπως αυτό προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΠ (άρθρο 2.2.023).

Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις.  Η πίστα θα είναι διαθέσιμη για προπόνηση από τις 15:00 μέχρι και 10’ πριν την έναρξη των αγώνων.

Συμμετοχή: Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, με ποδηλάτες των κατηγοριών που αναφέρονται στην προκήρυξη, λαμβάνοντας υπόψη και το άρθρο (1.4.023 των κανονισμών ΕΟΠ), με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του Σωματείου τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών.

Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι έγκυρα για το 2019, και ο κάθε αθλητής να προσκομίζει την κάρτα υγείας του στη Γραμματεία του αγώνα.

Στην κατηγορία Open μπορούν να συμμετέχουν ποδηλάτες (-ισσες)κάτοχοι  δελτίου ΕΟΠ ή άλλης ποδηλατικής ομοσπονδίας εξωτερικού, γεννημένοι το 2004 και πριν για τους οποίους, βάσει του προγράμματος αγώνων της ημερίδας, δεν διεξάγεται το ίδιο αγώνισμα στην επίσημη κατηγορία τους.

Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργεί εντός του ποδηλατοδρομίου την ημέρα των αγώνων, από τις 15.00  Τις ώρες λειτουργίας, θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και καρτών υγείας, καθώς και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.  

Δηλώσεις Συμμετοχής: Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί μέχρι και την Τρίτη 20.08.2019, και ώρα 20:00  στο e-mail: info@rodilios.gr στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής. Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου. Επίσης, θα αναφέρεται και ο Αρχηγός – Συνοδός κάθε ομάδας. 

Ποδηλάτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως Open μπορούν να δηλωθούν στην επίσημη φόρμα των σωματείων τους, στα αντίστοιχα αγωνίσματα Open.

Τεχνικό Συνέδριο: Κυριακή 25.08.2019 60 λεπτά ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο της Γραμματείας των αγώνων.  Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.

Έπαθλα: Στον αγώνα θα απονεμηθούν Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές (-τριες), κάθε αγωνίσματος - κάθε κατηγορίας.  Στην κατηγορία Open η βράβευση σε κάθε αγώνισμα είναι κοινή για άνδρες και γυναίκες.

Ιατρική κάλυψη: Ιατρικό προσωπικό και κάλυψη από ασθενοφόρο.
Αλυτάρχης: Κωνσταντόπουλος Δημήτρης
Υπεύθυνος Διοργάνωσης: Παπασταματάκης Γιάννης τηλ.6944633636.