Άγνωστοι δράστες μπάζωσαν γεώτρηση στη κοινότητα Λάρδου

Μπροστά σε ένα…σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΡ χθες το πρωί, όταν αντίκρισαν τη γεώτρηση που είχαν έτοιμη να λειτουργήσει στην περιοχή «Γλύστρα» της Λάρδου που, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει πρόβλημα με το νερό.


Για πρωτοφανές περιστατικό δολιοφθοράς κάνει λόγο, μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» το μέλος της Διοίκησης της Επιχείρησης, Αντιδήμαρχος, Αγαπητός Πάλλας, ο οποίος είχε επιληφθεί της αξιοποίησής της και εκφράζει την οργή, την αγανάκτηση και την απογοήτευσή του «όταν φθάνουν δημότες να εγκληματούν εις βάρος των υπολοίπων πολιτών»! Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, αναμένεται να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ και οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να ενεργήσουν αυτεπάγγελτα.


Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, τον τελευταίο καιρό, ως γνωστόν, η δημοτική ενότητα Λινδίων, από τις πλέον τουριστικές του νησιού, αντιμετωπίζει προβλήματα με το νερό και έτσι,  την προηγούμενη εβδομάδα, η ΔΕΥΑΡ προχώρησε στην αξιοποίηση δύο γεωτρήσεων του αεροδρομίου για τα Βλυχά, τη Λίνδο και τους Πεύκους.


Είχαν προγραμματίσει, όταν τελείωναν τις εργασίες από εκεί θα πήγαιναν στη Λάρδο, στην περιοχή «Σταφύλια», όπου είχαν κάνει μία γεώτρηση πριν δύο-τρεις μήνες, προκειμένου να την αξιοποιήσουν επειδή η περιοχή «Γλύστρα», επίσης είναι γνωστό ότι υποφέρει συχνά από έλλειψη νερού και έτσι θα έδιναν λύση στο πρόβλημα, ειδικά τέτοια περίοδο.


Την περασμένη Παρασκευή, λοιπόν, ο κ. Πάλλας επισκέφθηκε τη γεώτρηση μαζί με τον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΥΑΡ προκειμένου να κάνουν έναν έλεγχο και αφού όλα ήταν έτοιμα, χθες, παρά το γεγονός ότι ήταν παραμονή Δεκαπενταύγουστου, είχαν προγραμματίσει να προβούν στις εργασίες για την αξιοποίηση της γεώτρησης, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να έχει προβλήματα με το νερό αυτές τις ημέρες μία τόσο τουριστική περιοχή.


Φόρτωσαν, λοιπόν, την αντλία και τους σωλήνες και μετέβησαν εκεί, χθες γύρω στις 11:00 το πρωί. Συγκεκριμένα, εκεί βρέθηκαν, εκτός από τον κ. Πάλλα, το μέλος της Διοίκησης της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Ζαννετούλης, ο κ. Γιάννης Μπάκης, υπεύθυνος του ιδιωτικού συνεργείου με το οποίο είναι συμβεβλημένη η ΔΕΥΑΡ και ο κ. Θαρρενός Θαρρενού, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος υπάλληλος της Επιχείρησης για τις γεωτρήσεις.


Ξεβιδώνοντας την τάπα της γεώτρησης, θέλησαν πρώτα να κάνουν τον απαιτούμενο έλεγχο για να δουν που φθάνει το νερό και έκπληκτοι άκουσαν θόρυβο ότι υπήρχε κάτι στέρεο, για να διαπιστώσουν στη συνέχεια ότι, από την Παρασκευή μέχρι και χθες, η γεώτρηση είχε μπαζωθεί! Μάλιστα, το μπάζωμα έχει γίνει μέχρι τη στάθμη του νερού με μία μεγάλη πέτρα.


Αντιλαμβάνεται κανείς πρώτα την έκπληξη όσων βρέθηκαν εκεί και δεύτερον την αγανάκτησή τους όταν συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί. Εξοργισμένος και ο κ. Πάλλας δήλωσε στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» από την περιοχή όπου βρισκόταν: «Αυτή η ενέργεια είναι εγκληματική! Μία περιοχή κινδυνεύει να πει το νερό νεράκι, η Υπηρεσία προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα και ασυνείδητοι πολίτες προβαίνουν σε μία τέτοια πρωτοφανή ενέργεια. Ευθύνες έχει και η Υπηρεσία αλλά πολλές ευθύνες έχουν και οι δημότες, όταν φθάνουμε στο σημείο να εγκληματούμε εις βάρος άλλων πολιτών», λέει και εκφράζει την αγανάκτηση και την απογοήτευσή του.


Σημειώνεται ότι για να αξιοποιηθεί μία γεώτρηση απαιτούνται εργασίες, χρόνος, υπομονή, ίσως και…τύχη. Έχει, όμως, και ένα κόστος που στην προκειμένη περίπτωση ανέρχεται στα 25-30 χιλιάδες ευρώ τα οποία…πήγανε στράφι και βέβαια θα τα επιβαρυνθούμε όλοι εμείς.


Αμέσως ενημερώθηκε τόσο ο απερχόμενος Πρόεδρος της κοινότητας όπως και ο νέος και βέβαια ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Αμέσως μόλις ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ αποφάσισε να προβεί σε μήνυση κατ’ αγνώστων.