Κώστας Στεφανίδης: «Όραμα του Ερασιτέχνη Διαγόρα το προπονητικό κέντρο»

Τη σπουδαιότητα στην ίδια την ιστορία του συλλόγου του Ερασιτέχνη Διαγόρα αλλά και το πολύ μεγάλο όραμα που δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση του προπονητικού κέντρου των «κυανέρυθρων» στην περιοχή Τσαΐρι, ανέλυσε μέσω χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην ιστορική λέσχη του «γηραιού», ο νέος πρόεδρος Κώστας Στεφανίδης.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε επίσης στη φιλοσοφία του συλλόγου και μεταξύ άλλων επεσήμανε πως, «προσωπικά δεν συμφωνώ με τη φιλοσοφία ένα νησί μια ομάδα. Ένα νησί, πολλές ομάδες αλλά μια θα είναι ισχυρή και αυτή που θα έχει μέλλον, όπως έχει δείξει ο χρόνος», «φωτογραφίζοντας» βέβαια τον Διαγόρα. Ο κ. Στεφανίδης τόνισε τα ακόλουθα:

«Οι εκλογές που έγιναν στον Ερασιτέχνη ήταν πολύ σημαντικές. Ο Ερασιτέχνης είναι ο θεματοφύλακας της ιστορίας και των δικαιωμάτων του Διαγόρα. Κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς πρέπει να ολοκληρωθούν ορισμένα πράγματα τα οποία έχουν μείνει πίσω.

Ένα από αυτά και πολύ βασικό είναι και το προπονητικό κέντρο του Διαγόρα στην περιοχή Τσαίρι, Από τη στιγμή που θα ορκιστεί η νέα Περιφερειακή και Δημοτική αρχή μπορώ να σας πω ότι οι κρούσεις που θα κάνουμε για το θέμα αυτό θα είναι καθημερινές. Δεν πάει άλλο. Θα πρέπει μέσα στο Φθινόπωρο να έχουμε αποφάσεις. Οι φορείς θα πρέπει να αφήσουν το λουλούδι του Διαγόρα να ανθίσει μέσα από το γέρικο κορμί του συλλόγου. Η δημιουργία του προπονητικού μας κέντρου είναι ο βασικός στόχος αυτής της διοίκησης του Ερασιτέχνη Διαγόρα».

Σε ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνει το αθλητικό κέντρο του συλλόγου, ο κ. Στεφανίδης απάντησε ως εξής:
«Υπάρχει έτοιμη μελέτη. Θα περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και ένα γήπεδο beach volley. Υπάρχει η μελέτη, υπάρχει η χρηματοδότηση, υπάρχουν τα πάντα αλλά αν δεν παραχωρηθεί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία του Ερασιτέχνη ανέφερε τα ακόλουθα:
«Θα δοθεί έμφαση στις Ακαδημίες των τμημάτων μας όσον αφορά το μπάσκετ, το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο. Όσον αφορά την ποδηλασία που μας έχει δώσει τόσους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδας αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε την κ. Κωνσταντάρα η οποία συμμετέχει πλέον στο διοικητικό συμβούλιο και άρα και οι αποφάσεις θα είναι και πιο εύκολες. Μπορώ να σας πω ότι γίνεται και μια προσπάθεια επανίδρυσης του τμήματος στίβου, έστω και για μικρά παιδιά του Δημοτικού σχολείου. Κύριο μέλημα μας είναι να βγάλουμε σωστά παιδιά που θα γίνουν καλοί άνθρωποι στην κοινωνία μας».

Ο κ. Στεφανίδης αναφέρθηκε και στο θέμα του Ροδιακού αλλά και σε αυτό της ομάδας Νέων, τονίζοντας τα εξής:
«Ο Ροδιακός για μια ακόμα φορά θα είναι υπό τη σκέπη του Διαγόρα ο οποίος και θα καλύψει όλο το μπάτζετ του συλλόγου και στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Η διοίκηση είναι σχεδόν έτοιμη και θα αποτελείται από ανθρώπους του Ροδιακού. Ήδη έχουν ξεκινήσει και οι επαφές για το νέο προπονητή. Όσον αφορά την Κ18 είναι μια καινούργια ομάδα που θα δώσει σημαντικά κίνητρα και στα υπόλοιπα παιδιά των Ακαδημιών καθώς θα κατέβει σε ένα Εθνικό πρωτάθλημα». 

Η σύνθεση της νέας διοίκησης
Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Διαγόρα είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος: Κώστας Στεφανίδης
Α’ αντιπρόεδρος: Ανδριάνα Μπαφίτη
Β’ αντιπρόεδρος: Μαίος Καμπουράκης
Γενική Γραμματέας: Τάσια Καρπαθάκη
Ταμίας: Ελένη Δοξοπούλου
Μέλη: Κώστας Χαλκιόπουλος, Βασίλης Καλαποδάκης, Γιώργος Μαυρομάτης, Σπυριδούλα Κωνστάντουρα, Δημήτρης Τσοπανάκης

Αναπληρωματικά μέλη: Μιχάλης Βεργωτής, Στάμος Καράβας, Τριαντάφυλλος Σφυρίου, Τάκης Χριστοδούλου
Εξελεγκτική Επιτροπή: Νίκος Σαββαΐδης, Χρύσανθος Κάζος, Σωτήρης Αρφαράς.

Προτάσεις από το εξωτερικό για την ΠΑΕ
Αίσθηση προκάλεσε μια τοποθέτηση του κ. Στεφανίδη (μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε) σχετικά με την ΠΑΕ καθώς αποκάλυψε πως υπήρχε ενδιαφέρον από δυο εταιρείες προερχόμενες από το Dubai και την Αμερική προκειμένου να μπουν στην ΠΑΕ. 

Συγκεκριμένα είπε:
«Υπήρχαν δυο προτάσεις από μια εταιρεία του Dubai και μια της Αμερικής για να μπουν στην ΠΑΕ. Ο Διαγόρας αρνήθηκε. Η ΠΑΕ θα παραμείνει στα χέρια του συλλόγου. Οι προτάσεις που έγιναν ήταν επίσημες με συμφωνητικά και με αρκετά λεφτά. Θα χανόταν όμως η διοίκηση του Διαγόρα. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν δύσκολη αλλά ομόφωνη και υποστηρίζεται απ’ όλους όπως γίνεται πάντα».