Έντονη σεναριολογία για τους νέους  αντιπεριφερειάρχες και αντιδημάρχους στο Νότιο Αιγαίο και τη Ρόδο

Κλειστά τα χαρτιά τους εξακολουθούν να κρατούν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, για το ποιοί εκ των συνεργατών τους θα αναλάβουν τις θέσεις αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων και προέδρων οργανισμών.

Η θητεία των νέων περιφερειακών και δημοτικών αρχών ξεκινά όπως είναι γνωστό την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι τώρα ούτε ανεπισήμως ούτε επισήμως έχει γίνει γνωστό ποιοί θα αναλάβουν τους τομείς και τα πόστα εξουσίας.

Ως εκ τούτου, ήδη έχει αρχίσει και αναπτύσσεται έντονη σεναριολογία και υπάρχει αυξημένη κινητικότητας από τους ενδιαφερομένους.

Γεγονός όμως είναι ότι ούτε ο κ. Χατζημάρκος ούτε ο κ. Καμπουράκης έχουν αποκαλύψει τις προθέσεις τους, πράγμα που θα κάνουν το αργότερο τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη.

Στην περιφέρεια για τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, θωρείται δεδομένο ότι θα οριστεί ο νυν αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λεονταρίτης. Για την θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, σύμφωνα τουλάχιστον με τα σενάρια επικρατέστεροι είναι οι κ. Χρήστος Ευστρατίου και ο κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, χωρίς να αποκλείεται και η επιλογή άλλου συμβούλου.

Άγνωστο είναι τι θα γίνει με τις θέσεις των επάρχων Κω και Καλύμνου, ενώ για την προεδρία του περιφερειακού συμβουλίου φαίνεται να συζητούνται τα ονομάτα των κ.κ. Θωμά Σωτρίλλη, Κώστα Χρυσοχοΐδη και Γιάννη Φλεβάρη.

Στις θέσεις των εκ αντιπεριφερειαρχών, πέραν των προαναφερομένων, υποψήφιοι είναι και οι Νικ. Νικολής, Καλλ. Διακογεωργίου, Χρ. Μπάρδος, Χαρ. Γιασιράνη και φυσικά οι εκ Κυκλάδων σύμβουλοι. Αναμένεται επίσης να αξιοποιηθούν σύμβουλοι που δεν εξελέγησαν όπως η κ. Μαρ. Παπαβασιλείου, ο Μ. Μπαριανάκης, ο Δ. Τσοπανάκης και συνεργάτες του περιφερειάρχη όπως ο Σ. Στάγκας και ο Γ. Υψηλάντης.

Στο δήμο Ρόδου τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα, αφού ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, ούτε στους στενούς συνεργάτες του δεν έχει εκμυστηρευτεί τις προθέσεις του.

Με δεδομένη επίσης τη συνεργασία με την παράταξη του κ. Στράτου Καρίκη ...όλα είναι πιθανά.

Φημολογείται πάντως εντόνως ότι για την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προαλείφεται ο κ. Μιχάλης Σοκορέλλος, εκτός αν επιλεγεί κάποιος εκ των κ.κ. Γιάννη Ιατρίδη ή Κώστα Ταρασλιά που έχουν μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση.

Πέραν του κ. Στράτου Καρίκη που θα αναλάβει θέση αντιδημάρχου, πιθανολογείται ότι θα λάβουν πόστα εξουσίας 2 ή 3 ακόμα συνεργάτες του.

Στο τραπέζι επίσης βρίσκονται τα ονόματα για τις θέσεις αντιδημάρχων του Τηλέμαχου Καμπούρη. του Δώρου Κωνσταντίνου, του Θανάση Στάμου, του Τάσου Σπανού, του Αλέξανδρου Κολιάδη, του Γιάννη Ιατρίδη, του Κώστα Ταρασλιά, του Γιώργου Τριάντου, του Βασίλη Παπαοικονόμου κ.α.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες, ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, σκοπεύει να εφαρμόσει πιο καινοτόμες και πιο αποτελεσματικές πρακτικές στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του δήμου, γι’ αυτό και αναμένονται ανάλογες αποφάσεις από την αρχή της θητείας του.

Γεγονός πάντως είναι ότι τόσο στην περιφέρεια ότο και στο δήμο Ρόδου, έχουν ανεβάσει αρκετά ψηλά τον πήχη των προσδοκιών κάτι που εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι θα κινηθούν με έντονους ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα από την αρχή και με στόχο να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.