Αποκτά δυναμική η Ανάβαση Πανορμίτη

Με ανυπομονησία περιμένουν οι φίλοι της ποδηλασίας και φέτος την Ανάβαση Πανορμίτη από τον Έλαφο, προγραμματισμένη να γίνει το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου στη Σύμη.

Με τη στήριξη πάντα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύμης και της Ιεράς Μονής Πανορμίτη για την κάλυψη μετακίνησης, διαμονής και κάθε άλλης παροχής, είναι μια καλή ευκαιρία κυρίως για τα παιδιά των αναπτυξιακών κατηγοριών ώστε να έχουν εμπειρίες από αγώνες εκτός… έδρας.

Παράλληλα υπάρχει κι ενδιαφέρον από αθλητές εκτός Δωδεκανήσου για συμμετοχή, κάτι θετικό σίγουρα σχετικά με τις προσπάθειες αναβάθμισης κάθε χρόνο ενός αγώνα-θεσμού.

Όλα κυλούν όπως πρέπει και φέτος στο θέμα της οργάνωσης, ενώ ο αγώνας δεν θ’ αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την Ιερά Μονή Πανορμίτη στην επαρχιακή οδό προς τη Σύμη με τερματισμό στην Παναγία Στρατερή (σκουπίδια).

Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για αγώνα δρόμου αντοχής και ειδικότερα για το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης  και για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π., αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

Στον 1ο νικητή  θα δοθεί κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα, ενώ ο 4ος, ο 5ος και ο 6ος θα πάρουν επίσης δίπλωμα.

Από τους διοργανωτές μάλιστα λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την υγεία των συμμετεχόντων και όλων όσοι θα βρίσκονται στις διαδρομές κατά τη διάρκεια των αγώνων με ιδιώτη γιατρό και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας του νησιού σε ετοιμότητα.