Στις 23 Αυγούστου στην Τάφρο θα ορκιστεί το νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Στις 23 Αυγούστου στην Τάφρο  θα ορκιστεί το νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Στις 23 Αυγούστου στην Τάφρο θα ορκιστεί το νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3467 ΦΟΡΕΣ

Την ερχόμενη Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 8:00 το βράδυ, στο θέατρο της Μεσαιωνικής τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, καθώς και των τοπικών συμβουλίων, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συγκληθεί η πρώτη συνεδρίαση του Σώματος με τη νέα του σύνθεση για την εκλογή Προεδρείου και οργάνων.

Καταρχάς όσο αφορά στην τελετή ορκωμοσίας, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλούν οι προσκλήσεις, 266 στον αριθμό.

Όσον αφορά στις δημαιρεσίες, όπως όλα δείχνουν αυτές θα γίνουν με τα νέα δεδομένα της διαδικασίας που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος τον Σεπτέμβριο. Αυτό θα γίνει γιατί το σχετικό άρθρο 64 του «Καλλικράτη» αντικαταστάθηκε από το άρθρο 71 του «Κλεισθένη» και στη συνέχεια τροποποιήθηκε με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο.

Εν αναμονή, λοιπόν, έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου, η σύγκληση των δημοτικών συμβουλίων για την εκλογή των Προεδρείων τους πρέπει να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Εκείνο που θα γίνει την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου είναι η εγκατάσταση των νέων Δημοτικών Αρχών, αφού όπως συμπληρώθηκε το σχετικό άρθρο με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, η εκλογή των Προεδρείων των δ.σ. λαμβάνει χώρα την επόμενη Κυριακή από την εγκατάσταση των Δημοτικών Αρχών.

Ακόμη, δεδομένου ότι έχει θεσπιστεί η έννοια των συμπράξεων παρατάξεων, σε όσους Δήμους τυχόν πραγματοποιηθούν συμπράξεις, η φράση «η παράταξη με την οποία εξελέγη ο Δήμαρχος» σημαίνει «οι συμπράττουσες παρατάξεις» και μάλιστα πρακτικό σύμπραξης μπορεί να υποβληθεί και να επικυρωθεί οποτεδήποτε εντός της θητείας, ακόμα και πριν από την εκλογή του Προεδρείου.

Σημειώνεται ότι, σ’ αυτή την πρώτη συνεδρίασή του, το δ.σ. συνέρχεται έπειτα από πρόσκληση του πρώτου σε ψήφους συμβούλου του Συνδυασμού του Δημάρχου.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής στον νέο Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, μετά από επιθυμία του απερχόμενου κ. Βαγγέλη Μανδρακού.

Τέλος, πληροφορίες θέλουν τον νέο Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, να επιθυμεί να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει στη Σύρο στις 31 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά