Θα ισχύσει τελικά και στη Ρόδο η δίχρονη προσχολική αγωγή;

Πιθανόν να μην εξαιρεθεί τελικά η Ρόδος και η Κως από την εφαρμογή φέτος της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, όπως έχει ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς την κατεύθυνση αυτή προσανατολίζετια το υπουργείο Παιδείας, ενώ με το θέμα ασχολείται προσωπικά ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας.

Έτσι, το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει την αναθεώρηση της αρχικής του απόφασης για τη μετάθεση της ένταξης της Ρόδου για το διδακτικό έτος 2020-2021, όπου το μέτρο θα εφαρμοστεί πλέον υποχρεωτικά σε όλη την επικράτεια.

Στο θέμα αναφέρθηκε στον Sky Ρόδου ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Συμεωνίδης.

«Με τη σημερινή δημοτική αρχή, συνεργαστήκαμε και βρήκαμε 13 αίθουσες μέσα σε δημοτικά σχολεία, όπου ήδη συστεγάζονται νηπιαγωγεία. Με βάση αυτό το δεδομένο  θα απορροφηθούν περί τα 200 παιδιά. Απλά θα χρειαστεί κάποιοι γονείς να μετακινηθούν σε κάποια άλλα  νηπιαγωγεία όμορα με αυτά που είχαν τα παιδιά τους. Κάποια νηπιαγωγεία δεν μπορούν να απορροφήσουν όλα τα παιδιά» είπε ο κ. Συμεωνίδης και πρόσθεσε πως τώρα η προσπάθεια επικεντρώνεται στον εξοπλισμό των αιθουσών.

«Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και τη νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσουμε στον εξοπλισμό των αιθουσών. Όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε κατανομή και θα προχωρήσουμε και στην ενημέρωση των οικογενειών», είπε ο κ.Συμεωνίδης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων κ. Γ. Γκουτζιαμάνης.
«Με βάση τον νόμο η  Ρόδος και η Κως έχουν ενταχθεί στο μέτρο. Ακολούθως, εξαιρέθηκαν και έγιναν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση για την εξαίρεση  των δύο νησιών», είπε ο κ. Γκουτζιαμάνης.