Τιμήθηκε ο Μιλτιάδης Λογοθέτης από την Εταιρεία Νισυριακών Μελετών

Τιμήθηκε ο Μιλτιάδης Λογοθέτης από την Εταιρεία Νισυριακών Μελετών

Τιμήθηκε ο Μιλτιάδης Λογοθέτης από την Εταιρεία Νισυριακών Μελετών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 609 ΦΟΡΕΣ

Οι Νισύριοι, μόνιμοι κάτοικοι και παρεπιδημούντες, κατέκλυσαν τον Ζησιμοπούλειο πολυχώρο στη Νίσυρο, για να τιμήσουν τον συμπατριώτη τους Δρα Μιλτιάδη Λογοθέτη, στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρεία Νισυριακών Μελτών στις 12 Αυγούστου.

Παρόντες, ο δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, ο πρώην υπουργός Γιώργος Νικητιάδης, οι Πρόεδροι των παροικιακών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Τον συντονισμό της εκδηλώσεως είχε ο πρόεδρος της Εταιρείας Κώστας Χαρτοφύλης, ο οποίος ανεφέρθη στη μεγάλη πνευματική προσφορά του τιμωμένου, με την οποία τιμά την πατρίδα του Νίσυρο και στους λόγους που επέβαλαν την απονομή τίτλου τιμής στον τιμώμενο.

Αντιπρόσωποι, από τους κατοίκους του νησιού και από όλες τις νισυριακές παροικίες της Ελλάδος και του εξωτερικού ανεφέρθησαν στην όλη διαδρομή του κ. Λογοθέτη στη μελέτη και έρευνα του τουρισμού ως σημαντικού κλάδου της οικονομίας, στις ιστορικές του έρευνες για τη συγκέντρωση σημαντικών στοιχείων της ιστορίας των νησιών μας, στη συγγραφή σημαντικών βιβλίων και διατριβών και γενικά στην πολυσχιδή προσφορά του στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική κίνηση της Δωδεκανήσου.

Συγκινητικός ήταν ο μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός του αδελφού του τιμωμένου Γιάννη Λογοθέτη, ο οποίος λόγω μικροατυχήματος δεν μπόρεσε να παραστεί. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σύλλογος Νισυρίων Αθηνών «Ο ΓΝΩΜΑΓΟΡΑΣ».

Την εκδήλωση έκλεισε ο τιμηθείς, ο οποίος, αφού παρέλαβε από τον πρόεδρο της Εταιρείας την τιμητική πλακέτα, συγκινημένος, ευχαρίστησε την Εταιρεία Νισυριακών Μελετών για την πρωτοβουλία της και όλους όσους παρέστησαν, ανεφέρθη στα δύσκολα παιδικά τους χρόνια, στην θυσιαστική προσφορά της μητέρας τους, και στη επιθυμία του κάτι να προσφέρει στα νησιά μας στον τομέα με τον οποίο έχει ασχοληθεί.

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα