To “Aγέρι της γραφής” στην έκθεση “Σχεδιασμοί πριν την Υλοποίηση”

To “Aγέρι της γραφής” στην έκθεση “Σχεδιασμοί πριν την Υλοποίηση”

To “Aγέρι της γραφής” στην έκθεση “Σχεδιασμοί πριν την Υλοποίηση”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 199 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο 24 του Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ, στο Κατάλυμα της Γαλλίας (σ.σ. οδός Ιπποτών) η ομάδα «Αγέρι γραφής» της Ρόδου «συνομιλεί» με την έκθεση «Σχεδιασμοί πριν την Υλοποίηση».

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
“Οι λέξεις παίρνουν χρώμα, τα έργα ακούν τις λέξεις. Όλα είναι σχήματα και χρώματα με σύμβολα και διάχυτοι ήχοι στην υπηρεσία της τέχνης που γεφυρώνει ψυχές κι ανησυχίες. Στην έξοδο της έκθεσης ένα βιβλίο εντυπώσεων. Το Αγέρι Γραφής κοντοστάθηκε τα μάτια συναντήθηκαν τα στόματα σιώπησαν, η απόφαση ανείπωτα ειλημμένη να γεννηθεί λόγος πριν την σιωπή. Οι δεσμοί μελάνης είναι αυτοί που την όρισαν.

Οι 11 Ρόδιοι φίλοι δεμένοι με δεσμούς μελάνης και στέγη ψυχής τους το «Αγέρι Γραφής» αφού αντάλλαξαν αγκαλιές στην αυλή του Καστέλλου πριν αφήσουν τα ίχνη τους στα «χοχλάκια» της οδού των ιπποτών δημιούργησαν κείμενα στο μαγικό κατάλυμα της Γαλλίας. Μια συνομιλία με τους καλλιτέχνες και τα έργα της παρούσας έκθεσης στάθηκε η αφορμή. Εσωτερικοί μονόλογοι και οι διάλογοι ξεκίνησαν, οι εσωτερικοί μονόλογοι ενώθηκαν με τα λιθαράκια και τις «γέφυρες».

Συλλέχθηκαν με έκπληξη και δέος. Στην ρότα αυτή σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις ψυχής μας και τη Ρόδια λογοτεχνική συνομιλία μας με τα εικαστικά αριστουργήματα της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 24 του Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ ελάτε να σταθούμε μαζί σ ένα σημείο της γέφυρας που έχει ορίζοντα το Αιγαίο που μας εμπνέει”.

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη