Οριστικοποιείται η συνεργασία του Αντώνη Καμπουράκη με την παράταξη του Στράτου Καρίκη

Οριστικοποιείται η συνεργασία του Αντώνη Καμπουράκη με την παράταξη του Στράτου Καρίκη

Οριστικοποιείται η συνεργασία του Αντώνη Καμπουράκη με την παράταξη του Στράτου Καρίκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 840 ΦΟΡΕΣ

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συνεργασία των παρατάξεων του νέου Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη «Με Δύναμη για τη Ρόδο» και «Νέα Μέρα-Ροδίων Όραμα» του κ. Στράτου Καρίκη, η οποία μάλιστα θα επικυρωθεί και με ένα «πρακτικό σύμπραξης», το οποίο εκτιμάται ότι θα υπογράψουν αμφότερες στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας μεταξύ των δύο ανδρών, όλα δείχνουν ότι κλείνει η συμφωνία μεταξύ των παρατάξεών τους και αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.
Άλλωστε, έχοντας ως δεδομένο αυτό που είναι βασικό για να υπάρξει συνεργασία, δηλαδή τη σύγκλιση απόψεων και θέσεων και βεβαίως τη βούληση και του νέου Δημάρχου και του κ. Καρίκη, απομένουν τώρα κάποια ελάχιστα βήματα μέχρι να γίνει πράξη.

Καταρχάς, ο κ. Καρίκης, παρ’ όλο που ήδη έχει πάρει το «πράσινο φως» από την παράταξή του, συγκαλεί εκ νέου συνεδρίαση, σήμερα, με τους οκτώ εκλεγμένους συμβούλους του προκειμένου να επιβεβαιώσει το «ναι» από όλους.
Μόλις γίνει αυτό, θα το μεταφέρει στον κ. Καμπουράκη και η πλευρά του νέου Δημάρχου θα αναλάβει να συντάξει ο «πρακτικό σύμπραξης» προκειμένου να το υπογράψουν, στη συνέχεια, και οι δύο. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο κ. Καρίκης θα το επεξεργαστεί, θα κάνει και μία ενημέρωση στην υπόλοιπη παράταξη, και αναμένεται να το υπογράψουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι κατά τις συζητήσεις τους οι κύριοι Καμπουράκης και Καρίκης δεν αναφέρθηκαν στο θέμα των θέσεων και των «οφιτσίων» και εστίασαν περισσότερο στη σύγκλιση των προγραμματικών τους θέσεων. Βέβαια, θεωρείται δεδομένο ότι στο νέο Διοικητικό Σχήμα του Δήμου θα αξιοποιηθεί ο κ. Καρίκης με ενισχυμένο ρόλο και το πιθανότερο κάποιοι από τους συμβούλους τους, ωστόσο ούτε στο συμφωνητικό θα υπάρχει τέτοια αναφορά, παρ’ όλο που δίνεται το δικαίωμα από τον νόμο.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος «Κλεισθένης» και οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο νόμο για την Αυτοδιοίκηση, από τη στιγμή που μία παράταξη της μειοψηφίας συμπράξει με την πλειοψηφούσα παράταξη χάνει το δικαίωμα να εκλέξει τον εκπρόσωπό της στο Προεδρείο και στην προκειμένη περίπτωση είναι η θέση του Γραμματέα για την οποία ο υποψήφιος θα είναι πλέον από την παράταξη του κ. Δημήτρη Κρητικού «Ρόδος Αξιών».
Ακόμη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να συγκληθεί η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον πρώτο σε ψήφους σύμβουλο, κ. Τηλέμαχο Καμπούρη, προκειμένου να γίνει η εκλογή του Προεδρείου του νέου δημοτικού συμβουλίου και των οργάνων.

Σημειώνεται ότι, χθες, ήρθε νέα εγκύκλιος, η οποία πράγματι δίνει τη δυνατότητα στις νέες Δημοτικές Αρχές να συγκαλέσουν την πρώτη συνεδρίαση του δ.σ. είτε στην 1η είτε στις 8 Σεπτεμβρίου. Παρ’ όλο που επιθυμία του νέου Δημάρχου είναι να παραστεί και στην ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου στη Σύρο στις 31 Αυγούστου, ωστόσο αναμένεται να συγκαλέσει την πρώτη συνεδρίαση του Σώματος την 1η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης