Δυσαρέσκεια  για τη γιορτή κρασιού στο Ροδίνι

Επιστολή διαμαρτυρίας και απογοήτευσης, για την απόφαση της απερχόμενης Δημοτικής αρχής, να διοργανώσει τη γιορτή κρασιού στο Ροδίνι, την ημέρα που γίνεται αντίστοιχη γιορτή και στον Έμπωνα, απέστειλε στη «Ροδιακή» ο εκπαιδευτικός Μάρτης Μαρτάκης.

Στην επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα:
«Έκπληξη και απογοήτευση προκαλεί η απόφαση της Δημοτικής αρχής να διοργανώσει τη γιορτή κρασιού στο Ροδίνι, την ίδια ημέρα που γίνεται και στην Έμπωνα. Καταλαβαίνω ότι ο Δήμαρχος θέλει στο τέλος της θητείας του, να παρουσιάσει στον Ροδιακό λαό το έργο της αναμόρφωσης του πάρκου στο Ροδίνι, το οποίο ομολογουμένως είναι έργο πετυχημένο που περιμέναμε όλοι μας για αρκετές δεκαετίες.

Φυσικά για το αποτέλεσμα αυτής της δράσης αξίζουν συγχαρητήρια στη Δημοτική αρχή. Δυστυχώς όμως κύριοι επιλέξατε να ξεχάσουμε ό,τι καλό έχετε, αφού φροντίσατε να έχουμε για εσάς τις τελευταίες εντυπώσεις, με την επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας.

Σ’αυτό το ερώτημα η Δημοτική αρχή οφείλει να δώσει άμεση και ποιοτική απάντηση, διαφορετικά η στάση της θα εκληφθεί ως εμπάθεια απέναντι στους Μπονιάτες. Είναι γνωστό σε όλους ότι σε τέτοιες δράσεις πολιτιστικών συλλόγων οι Δημοτικές αρχές συνδράμουν με όποιο μέσο μπορούν τις προσπάθειες του κόσμου και δεν τις σαμποτάρουν.

Να ξέρετε κύριοι Δημοτικοί άρχοντες ότι δεν έχουμε πρόβλημα με την προσέλευση του κόσμου, διότι εδώ και αρκετά χρόνια στην Έμπωνα είναι το μόνο μέρος του νησιού στο οποίο αναβιώνει ο θεσμός της γιορτής του κρασιού και ο κόσμος πάντα μας τιμά με την παρουσία του.

Αυτό που μας λυπεί είναι η απαξίωση της Δημοτικής αρχής στη σκληρή εργασία και καθολική συμμετοχή των κατοίκων του Έμπωνα για τη διοργάνωση της γιορτής και ειδικά στις γιαγιάδες των 90 ετών και άνω που κάθε χρόνο είναι επικεφαλής για την παρασκευή των παραδοσιακών προϊόντων.

Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε ότι η απήχηση που έχει κάθε χρόνο η γιορτή κρασιού στην Έμπωνα αντανακλά σε όλο το νησί και το αναδεικνύει σαν χώρο διαφύλαξης και προώθησης της παράδοσης.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία Μαρτάκης Μάρτης»