Πώς θα αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη μείωση στις τουριστικές αφίξεις;

Πώς θα αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη μείωση στις τουριστικές αφίξεις;

Πώς θα αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη μείωση στις τουριστικές αφίξεις;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 367 ΦΟΡΕΣ

Ερώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού για το πώς θα αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη μείωση των τουριστικών αφίξεων, κατέθεσαν οι βουλευτές της “Ελληνικής Λύσης” Κυρ. Βελόπουλος και Απ. Αβδελάς.

Ειδικότερα αναφέρουν σ’ αυτήν τα εξής: «Σύμφωνα με μελέτη, την προηγούμενη 7ετία η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε τα γεωπολιτικά προβλήματα των χωρών της Μεσογείου και κατάφερε να επιτύχει στον τουρισμό αλλεπάλληλα ρεκόρ και είναι ένα βήμα πριν από την είσοδό της στους 10 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο.

Η τουριστική “έκρηξη” όλα αυτά τα χρόνια απάλυνε τις πληγές των μνημονίων για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου, ενώ προσέλκυσε και σημαντικές επενδύσεις από κορυφαία διεθνή ξενοδοχειακά brands.

Φέτος η Ελλάδα, λόγω αφίξεων από το εξωτερικό, όσο και λόγω του εσωτερικού τουρισμού, τον Αύγουστο, οι πληρότητες έφτασαν στο 100%. Όλα δε τα ανωτέρω, ακόμη και αν τα έσοδα δεν ήταν τα αναμενόμενα, και ο τουρισμός έχει πολύ δρόμο μπροστά του έως ότου φτάσει στα επιθυμητά για τη χώρα επίπεδο από άποψης εσόδων.

Φαίνεται όμως πως, οι ανταγωνίστριες χώρες επιστρέφουν δυναμικά στον τουριστικό χάρτη και ξαναπαίρνουν μερίδιο από τους τουρίστες όλων των ηπείρων που κατευθύνονται στη Μεσόγειο. Η περίπτωση της Σαμοθράκης εκνεύρισε χιλιάδες τουρίστες, άλλοι ακύρωσαν τις επερχόμενες διακοπές τους.

Όπως επίσης και οι “τρελοί” λογαριασμοί που εκδίδουν ορισμένοι καταστηματάρχες διαδίδονται με ταχύτητα μέσω των social media.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Με το Brexit σε εξέλιξη, με τη Γερμανία να γνωρίζει την ύφεση, πώς θα αντιμετωπισθεί μια πιθανή μείωση του συνολικού αριθμού τουριστών, καθώς ο ελληνικός αυτός κλάδος που “έπαιζε μπάλα” μόνος του, τώρα καλείται να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

Οι ερωτώντες Βουλευτές
1. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
2. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΒΔΕΛΑΣ».

Διαβάστε ακόμη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»

Συλληπτήριο μήνυμα του Β. Υψηλάντη για τον θάνατο του Μιχαήλ Σωμού

Μ. Κόνσολας: «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»