Α. Καμπουράκης: δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες του ροδιακού λαού

Α. Καμπουράκης: δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες του ροδιακού λαού

Α. Καμπουράκης: δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες του ροδιακού λαού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1865 ΦΟΡΕΣ

Για να υπερβούμε το χθες και να πάμε μπροστά είναι επιβεβλημένη η αλλαγή νοοτροπίας

Την έναρξη μιας νέας εποχής για το νησί της Ρόδου σηματοδότησε η χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου.

Μετά το τέλος της ορκωμοσίας ο νέος δήμαρχος κ. Καμπουράκης, σε σύντομη ομιλία του, έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για το πως θα κινηθεί, στην διάρκεια της θητείας του, επισημαίνοντας ότι θα τιμήσει την εντολή του ροδιακού λαού.
«Για να υπερβούμε το χθες και να πάμε μπροστά είναι επιβεβλημένη η αλλαγή νοτοροπίας» τόνισε κατά την τελευτή ορκωμοσίας της δημοτικής αρχής ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.
Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, με αποτελεσματικότητα, αξιοκρατία, αλήθεια, ανάπτυξη και ασφάλεια, επεσήμανε ο νέος δήμαρχος μετά την ορκωμοσία του τονίζοντας ότι σε αυτή είναι η εντολή που πήρε από τον ροδιακό λαό και αυτή την εντολή για μια νέα αρχή θα την τιμήσει.

«Δεν πρόκειται να διαψεύσουμε τις προσδοκίες του κόσμου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπουράκης, κάνοντας σαφείς τις προθέσεις του και δεσμευόμενος, ότι θα είναι δήμαρχος όλων των ροδιτών χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.
«Από σήμερα κοιτάζουμε μπροστά και μόνο μπροστά», τόνισε ο κ. Καμπουράκης με όραμα και κοινή λογική, γιατρεύοντας τις παθογένειες που υπάρχουν και που ταλαιπώρησαν το νησί μας.
Η νέα δημοτική αρχή θα στηριχθεί σε πέντε σημεία είπε ο κ. Καμπουράκης, που είναι η αναζήτηση του θετικού, η συνεργασία με πνεύμα ενότητας και συλλογικότητας, ο ανοικτός δήμος για όλους τους δημότες, η τήρηση της νομιμότητας και η άμιλλα.

Υποσχέθηκε επίσης στην σύντομη ομιλία του ότι θα αντιμετωπίσει τις όποιες αγκυλώσεις και ότι θα κινηθεί γρήγορα και στοχευμένα με καθημερινή σκληρή δουλειά για να έχουν οι δημότες αποτελέσματα.
Σ’ αυτό το μακρύ ταξίδι, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπουράκης δεν περισσεύει κανείς και όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε για μία Ρόδο που να λάμπει ξανά.
Ο κ. Καμπουράκης επανέλαβε πολλές φορές στην ομιλία του ότι δεν πρόκειται να διαψεύσει τις προσδοκίες του κόσμου, ενώ εξέφρασε την πίστη του σ’ αυτόν τον τόπο, τονίζοντας ότι η Ρόδος μπορεί να παραμερίσει τις αγκυλώσεις και ότι αξίζει να τολμήσει και να βγει μπροστά.

Η τελετή ορκομωσίας
Για τη λάμψη που επιθυμεί να προσδώσει στη Ρόδο προϊδέασε, χθες το βράδυ, ο νέος Δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, καθώς η εκδήλωση για την τελετή της ορκωμοσίας ήταν τόσο λαμπερή που επισκίασε ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα στο θέατρο της Μεσαιωνικής τάφρου!
Όπως ήταν φυσικό, το θέατρο αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που συνέρρεε ακόμη και μία ώρα πριν από τις 8:00 το βράδυ που ήταν η προκαθορισμένη. Εκατοντάδες συμπολιτών μας αλλά και προσωπικότητες πανελλαδικής εμβέλειας έδωσαν το «παρών» σε μία εκδήλωση που ήταν τόσο φαντασμαγορική που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει αντίστοιχες που βλέπουμε στην κεντρική σκηνή.

Από νωρίς ήταν βέβαια εκεί οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι ορκίστηκαν ξεχωριστά και ξεχωριστά ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων του νέου δημοτικού συμβουλίου που ήταν όλοι εκεί από νωρίς: Οι κ.κ. Φώτης Χατζηδιάκος, Στράτος Καρίκης, Δημήτρης Κρητικός και Τάκης Πότσος.

Βέβαια, το θέατρο της τάφρου…είχε ντυθεί στα καλύτερα που το έχουμε δει ποτέ: Λίγο πριν από το θέατρο, στο γρασίδι είχε στηθεί μπουφές με ροτόντες, ηλεκτρικά αυτοκινητάκια μετέφεραν στο θέατρο όσους από τους συμπολίτες μας δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να περπατήσουν μέχρι εκεί, καρέκλες είχαν στηθεί και μπροστά από τις κερκίδες που βέβαια δεν ήταν αρκετές για να καθίσουν οι εκατοντάδες κόσμου.
Γιγαντοοθόνες μετέδιδαν την τελετή ώστε όλοι όσοι βρίσκονταν ακόμη και στις τελευταίες κερκίδες έβλεπαν την τελετή πάνω στη σκηνή του θεάτρου, η οποία είχε οργανωθεί άψογα και μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Σημειώνεται ότι η ορκωμοσία μεταδιδόταν ζωντανά στο Διαδίκτυο ενώ drone κατέγραφε από ψηλά.

Σύσσωμη η ηγεσία το τόπου και λαμπερές παρουσίες
Η ορκωμοσία τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου και βέβαια το «παρών» έδωσαν αρκετοί εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης, της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Εβραϊκής Κοινότητας.
Παρόντες ήταν: Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, Γιάννης Παππάς και Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής ηγεσίας, της Αστυνομικής Αρχής και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι νέοι Δήμαρχοι Κω κ. Νικηταράς και Χάλκης κ. Φραγκάκης, ο συμπατριώτης μας πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο πρώην Δήμαρχος Ροδίων κ. Μάνος Κόκκινος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης, η πρόξενος επί τιμή της Γαλλίας κα Αλίκη Μοσχή, ο προϊστάμενος του ΕΟΤ κ. Αγαπητός Ξάνθης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πολλοί άλλοι.

Υπήρξαν, όμως, και άλλες λαμπερές παρουσίες πανελλαδικής εμβέλειας: Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Ζαγοράκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Ιωάννα Λίλη, επίσης η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κα Μαρία Σπυράκη, η κα Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου κ.α.
Την εκδήλωση παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος κα Λίνα Δρούγκα ενώ έκλεισε με την υπέροχη φωνή της Φωτεινής Δάρρα.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου