Παρουσίαση της «Μπλε Σεβρολέτ» της Θάλειας Γεωργά, στη Σύμη

Παρουσίαση της «Μπλε Σεβρολέτ»  της Θάλειας Γεωργά, στη Σύμη

Παρουσίαση της «Μπλε Σεβρολέτ» της Θάλειας Γεωργά, στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 671 ΦΟΡΕΣ

Κάτω από φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, παρουσιάστηκε το τρίτο σε σειρά βιβλίο της Θάλειας Γεωργά «Μπλε Σεβρολέτ», το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.

Στη μαγευτική αυλή του Αγγελίδη, στον Γυαλό της Σύμης. Στο αγαπημένο νησί, με τις μυρωδιές της ρίγανης και του φασκόμηλου ανακατεμένες με μνήμες αλλοτινές και τη θετική αύρα του καταρράκτη… Στο νησί που ¨γέννησε¨ την «Μπλε Σεβρολέτ».


Η βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου και ώρα 20:30, ταξιδεύοντας τους παρευρισκομένους σε ένα παραμύθι μιας ζωής, στα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Μια ζωής σαν σύννεφο, που ταξίδεψε στη δίνη του χρόνου, με το σχήμα μιας μπλε σεβρολέτ!


Η εκδήλωση άνοιξε με τις μελωδίες του Κυριάκου Κωνσταντάκη στο ακορντεόν και τη φωνή της Βαλεντίνα Μάγκενα στο τραγούδι, που έδωσαν το έναυσμα στη συντονίστρια της βραδιάς Αναστασία Κορινθίου, συγγραφέα και δημοσιογράφο, να παρουσιάσει το συγγραφικό έργο της Θάλειας Γεωργά.


Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γεώργιος Φαρμακίδης γιατρός, ο οποίος και έχει προλογίσει την «Μπλε Σεβρολέτ».
Η Κλαδάκη-Βρατσάνου Ελένη Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π., η οποία συνέδραμε στην ιστορική αναδρομή του πονήματος, αναφέρθηκε με τον δικό της μοναδικό τρόπο, στη γνωριμία της με τον Γιώργο και την Θάλεια Γεωργά και μας μετέφερε μαγικές εικόνες από την ιστορία της Αυλής του Αγγελίδη.


Αμέσως μετά, ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζαχαριάδης, αναφέρθηκε στα αποσπάσματα του βιβλίου που αφορούσαν τα ιστορικά γεγονότα της Σύμης στη δύσκολη περίοδο του πολέμου και τέλος η δημοσιογράφος και πρώην Βουλευτής Νατάσα Ράγιου μας ταξίδεψε με τον ιδιαίτερο λόγο της, από τη Σύμη, έως τη μακρινή Αφρική και πίσω…
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της παρουσίασης, τον λόγο πήρε η συγγραφέας Θάλεια Γεωργά, η οποία βαθιά συγκινημένη αναφέρθηκε στον αγαπημένο Γιάννη Διακογιάννη, στον πολίτη του κόσμου, που ζήτησε για τη Σύμη ένα πιάνο με ουρά και το πιάνο αυτό ταξίδεψε με νότες, αγάπη και εθελοντισμό, δημιουργώντας έτσι το Φεστιβάλ Σύμης…


Ευχαρίστησε ονομαστικά τον εκδότη της Θοδωρή Ευθυμιάδη, τους ομιλητές και όλους όσοι με τρυφερότητα άνοιξαν την αγκαλιά τους και ταξίδεψαν στον αγαπημένο προορισμό για την παρουσίαση της «Μπλε Σεβρολέτ». Τον Δήμαρχο Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα και τον υπεύθυνο του Φεστιβάλ Σύμης Γιώργο Παπακαλοδούκα, διότι η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Σύμης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύμης.


Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς, ήταν η παρουσία της Κωνσταντίνας Σούλτη, διερμηνέα της νοηματικής γλώσσας, που με τον δικό της μοναδικό τρόπο φώτισε τις εικόνες του βιβλίου…
Κλείνοντας τον χαιρετισμό της η κυρία Γεωργά χάρισε την «Μπλε Σεβρολέτ» στον σύντροφο της ζωής της Γιώργο Γεωργά, που συνεχίζουν να ταξιδεύουν μαζί 56 χρόνια τώρα… ο οποίος μας χάρισε το ταξίδι στη Σύμη του, στη Σύμη μας.


Η παρουσίαση της «Μπλε Σεβρολέτ» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», διότι τα έσοδα των πωλήσεων από τα βιβλία της Θάλειας Γεωργά «Ο ”φίλος” μου κι εγώ» και «Τζιτζικλού», θα δοθούν σε δύο μικρά παιδιά που πάσχουν από αυτοάνοσο νόσημα.


Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η ναυτιλιακή εταιρεία «ΑΝΕΣ», το «Symi Garden Hotel MANOS» και το ξενοδοχείο «Best Western Plaza».


Ελπίζουμε η «Μπλε Σεβρολέτ» να ταξιδέψει παντού!!
«Προχωρούσα σε ένα δρόμο γεμάτο σκόνη και κάποια στιγμή ένιωσα τόσο πολύ την υγρασία να με πνίγει που έκλεισα σφιχτά τα μάτια μου.
Όταν τα ξανάνοιξα, είδα μπρος μου ένα πελώριο, μπλε, μεταλλικό, γυαλιστερό πουλί. Μου κόπηκε η αναπνοή!
Πώς πέταξε και βρέθηκε εδώ δίπλα μου; Μια μπλε σεβρολέτ ήταν παρκαρισμένη σε απόσταση αναπνοής από μένα. Δεν ήταν αμάξι. Όχι, όχι! Πουλί ήταν σύννεφο και ουρανός από το Αιγαίο που ήρθε να με σώσει.
Είχε το χρώμα της θάλασσας που ήξερα και με ήξερε. Ταξίδι ήταν, ατελείωτο αξόδευτο μπλε, με αφρισμένα κύματα!!»

Απόσπασμα
από το βιβλίο
της Θάλειας Γεωργά «Μπλε Σεβρολέτ»

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου