Ο Ιάλυσος δεν έχει δείξει ακόμα τις πραγματικές του δυνατότητες…

Το φιλικό παιχνίδι του Ιάλυσου με τη Ρόδο, μας πιστοποίησε για μια ακόμα φορά ότι η Ρόδος «χτίζει» μια πολύ δυνατή και κυρίως ποιοτική ομάδα. Το γεγονός ότι μέσα σε μια εβδομάδα κέρδισε δυο φορές μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας, όπως είναι ο Ιάλυσος και δεν ηττήθηκε από τον Διαγόρα, είναι κάτι σημαντικό, όσο και αν επρόκειτο για φιλικά παιχνίδια και είμαστε ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας.

Οι «πράσινοι» είναι φανερό πως είναι μια ομάδα με καλές επιθετικές αρετές, μεγάλη ταχύτητα και πάρα πολλά τρεξίματα που, όπως φαίνεται αρέσουν ιδιαίτερα στον νέο προπονητή της ομάδας Νίκο Κουρμπανά. Αυτά τα στοιχεία είναι ικανά για να τους δώσουν τη δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά στη νέα Γ’ Εθνική Κατηγορία. Χωρίς καμία δόση υπερβολής, η Ρόδος θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από μια ομάδα ακόμα και της Football League και πιθανώς να μην έχει καθόλου άδικο. 


Από την άλλη πλευρά, ο Ιάλυσος έως τώρα είναι αλήθεια ότι δεν έχει κατορθώσει να πείσει και κάποιοι εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για τη νέα χρονιά και το πώς θα κυλήσει. Είναι γεγονός ότι ο Ιάλυσος δεν έχει κατορθώσει να εντυπωσιάσει όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει τελικό κριτήριο για τις δυνατότητες που θα έχει στο νέο πρωτάθλημα. Όσοι εκφράζουν μάλιστα αβίαστα άποψη κινδυνεύουν να εκτεθούν, καθώς στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να προεξοφλήσεις τίποτα από τον Αύγουστο και δη από την περίοδο της προετοιμασίας. 


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι «ερυθροκίτρινοι» ξεκίνησαν τελευταίοι την προετοιμασία τους (μετά τον Διαγόρα και τη Ρόδο), οπότε δεν είναι στο ίδιο βαθμό ετοιμότητας ενώ, δεν έχουν κατασταλάξει ακόμα στο ρόστερ, το οποίο παρουσιάζει συνεχώς διαφοροποιήσεις (πρόσφατα έκλεισε ο Φράγκος και προφανώς θα έρθει και κάποιος ακόμα). Επιπρόσθετα, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι ο Ιάλυσος διαθέτει αρκετούς παίκτες με προσωπικότητα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανά πάσα στιγμή. 


Δεν μπορούν να αποτελέσουν αμελητέα ποσότητα παίκτες, όπως ο Μακρυδημήτρης, ο Ανδρούτσος, ο Δελαπόρτας, ο Σταυλάς, ο Σερτζίνιο, ο Μισέλ, ο Φράγκος και ορισμένοι άλλοι. Όταν η ομάδα αυτή θα δέσει και θα φθάσει και στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης,  θα παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Εξάλλου, τα φιλικά είναι πάντα για τους προπονητές και όχι για τους φιλάθλους που παρασύρονται και βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα πολλές φορές. Υπομονή, ακόμα είναι πολύ νωρίς. Δεν ξέρουμε καν πότε θα ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας…

Δραγάτης Δημήτρης