Το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά» στη Σητεία

Το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά» στη Σητεία

Το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά» στη Σητεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 494 ΦΟΡΕΣ

Μέλη και χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά» μετά από πρόσκληση του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας βρέθηκαν τις πρώτες μέρες του Αυγούστου στη Σητεία, προκειμένου να συγχορέψουν. Λύκειο Ελληνίδων Σητείας, Χορωδείον και Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά» χοροπατώντας στους ρυθμούς και τους σκοπούς της Κρήτης και της Ρόδου, αντάμωσαν μουσικοχορευτικά στις 2 Αυγούστου 2019 στο Άλσος Χλουβεράκη σε μια υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση υψηλής αισθητικής.

Αναψηλαφώντας στιγμές από την ιστορία και τη ζωή του κάθε τόπου, ερχόμαστε σε επαφή με τη δική μας φυσιογνωμία, μετουσιώνοντας τα κάθε λογής συναισθήματα σε τέχνη, μουσική, και τραγούδι. Σητειακός πηδηχτός, Σούστα, τα εκατόλογα της αγάπης, Χανιώτικος Συρτός, Κρητικός Ρόδου, ψιθυρίζουν την ομοιογένειά μας. Η περιήγηση σε ιδιαίτερους τόπους της Σητείας και η επίσκεψη του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου στο Βάι και στη Μονή Τοπλού ολοκλήρωσαν τον σκοπό του ταξιδιού. Τις όμορφες αυτές στιγμές ήρθε να επισφραγίσει η φιλοξενία της Προέδρου και των μελών-χορευτών του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας, που ήταν δίπλα τους όλες αυτές τις μέρες.

Η συνάντηση αυτή ήταν η συνέχεια μιας όμορφης συνεργασίας που ξεκίνησε το Πάσχα του 2019, όταν μέλη και χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας επισκέφθηκαν τη Ρόδο, περιηγήθηκαν στην Πόλη και σε χωριά και αντάμωσαν, γλέντησαν, χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί με μέλη και χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά».


«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας για την πρόσκληση, την υπέροχη φιλοξενία και τη δυνατότητα που μας έδωσε να αναδείξουμε μέσω της μουσικοχορευτικής αυτής παράστασης “στα ίδια ζάλα” τα κοινά πολιτισμικά μας στοιχεία με την τέχνη της μουσικής και του χορού.»
Αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Μπαζάρ Μεταχειρισμένου Βιβλίου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ρόδου

Τα ήθη και τα έθιμά τους γιόρτασαν οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Ρόδου

Αρχαιολογική διάλεξη με τίτλο "Ταφικό συγκρότημα των κλασικών χρόνων στη Ρόδο"

Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Πειραϊκό Σύνδεσμο από την ΑΧΕΠΑ