Τα «παιδιά του Φεγγαρόφωτου» απο το κέντρο πρόληψης «Δίοδος»

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», ολοκληρώνοντας τον 9ο κύκλο θερινών κινηματογραφικών προβολών με τίτλο: «Χτίζοντας γέφυρες μέσα μας και γύρω μας», σε συνεργασία με το Goethe-Institut (Ινστιτούτο Γκαίτε), σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας: «Παιδιά Του Φεγγαρόφωτου», την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20.30 στον κήπο του Κέντρου Πρόληψης, Ερυθρού Σταυρού 37 (απέναντι από το παλιό νοσοκομείο) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, εδώ:
«Παιδιά Του Φεγγαρόφωτου», (Γερμανία 2006, 87´) της Manuela Stacke, με τους Leonie Krahl, Lucas Calmus, Lucas Hardt, Renate Krößner, Walter Kreye κ.ά.Ο εξάχρονος Πάουλ είναι «παιδί του φεγγαρόφωτου»*. Μια κακοήθης, ανίατη δερματική ασθένεια τον κρατά δέσμιο της νύχτας, του συσκοτισμένου διαμερίσματος, της μοναξιάς – κάθε ακτίνα φωτός τον φέρνει και λίγο πιο κοντά στον θάνατο. Μοναδική «ηλιαχτίδα» στη ζωή του, η 12χρονη αδερφή του.

Τρυφερή και ποιητική ταινία για την οικογένεια, την αρρώστια, τον θάνατο, την κοινωνική απομόνωση, τη μοναξιά, αλλά και για την ενηλικίωση, την υπευθυνότητα, την αφοσίωση, την πρώτη αγάπη και τη φιλία. Μια ταινία που δεν φοβάται το συναίσθημα.
Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Max Ophüls, Saarbrücken 2006.

* Πρόκειται για τη νόσο «μελαγχρωματική ξηροδερμία», η οποία στην καθομιλουμένη στη Γερμανία ονομάζεται «Ασθένεια του φεγγαρόφωτου».
4 Σεπτεμβρίου
Κέντρο Πρόληψης "Δίοδος"
Πληροφορίες: 22410-77205
www.kpdiodos.simplesite.com