Ιδιαίτερα πετυχημένη και φέτος η γιορτή κρασιού στον Έμπωνα

Ιδιαίτερα πετυχημένη και φέτος η γιορτή κρασιού στον Έμπωνα

Ιδιαίτερα πετυχημένη και φέτος η γιορτή κρασιού στον Έμπωνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 701 ΦΟΡΕΣ

Η 62η γιορτή κρασιού και μουσταλευριάς ολοκληρώθηκε για ακόμη μία χρονιά με μεγάλη επιτυχία στο χωριό του Έμπωνα. Η αρχαιότερη γαστρονομική γιορτή που διοργανώνεται για πολλά συνεχή χρόνια στο νησί μας, αναδεικνύει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, και έτσι παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Η σοφία και η εμπειρία των παλαιότερων σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα και την όρεξη των νέων μεταφέρουν τις παραδόσεις στις νεότερες γενιές…

Την εκδήλωση παρουσίασε η Δέσποινα Διαμαντή και προλόγισαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφεριάρχης Πρωτογενούς τομέα, κ. Ζανετίδης, o κ. Διακογεωργίου από το τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης που παρευρέθηκε συνοδεία μελών του συνδυασμού.

Σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός σύλλογος Έμπωνα «Ο Αττάβυρος» αναφέρει τα εξής:
«Ο κόσμος που μας τίμησε με την παρουσία του είχε τη δυνατότητα να γευθεί άφθονο κρασί και διάφορα τοπικά εδέσματα, όπως μουσταλευριά, σταφύλι και γιαούρτι με γλυκό σταφύλι, τα οποία προσφέρονταν δωρεάν και να διασκεδάσει με γνωστούς καλλιτέχνες και ορχήστρες από τον τόπο μας. Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος του Συλλόγου μας κατά τη διάρκεια της βραδιάς φούρνιζε χωριάτικο ψωμί. Εντυπωσιακή διαδικασία αποτέλεσε η παρασκευή της μουσταλευριάς στον χώρο της γιορτής.

Το γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ο κόσμος διασκέδασε με αστείρευτο κέφι και χαρά, αφού στον γευστικό «κόσμο του κρασιού» ταξιδέψαμε με τη συντροφιά των μοναδικών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, της Sarina Cross και του Μιχάλη και Αλέξανδρου Τζουγανάκη.

Τα χορευτικά του Μανδρικού, του λαογραφικού συλλόγου «Τερψιχόρη» Καλυθιών Ρόδου και του Πολιτιστικού μας Συλλόγου και έδωσαν μία ιδιαίτερη νότα στη βραδιά.

Οι εκδηλώσεις έλαβαν τέλος με τον καλύτερο τρόπο, αφού το ερασιτεχνικό θέατρο Αρχαγγέλου με την παράσταση «Βάλλουμε τα παιγκιά στις εφτά» έριξε την αυλαία με άφθονο γέλιο.
Εδώ και 62 χρόνια ο Έμπωνας της Ρόδου, το ορεινό αυτό χωριό, διατηρεί το πρώτο όνομα στην παραγωγή κρασιού και αναδεικνύει τις παραδόσεις του τόπου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνα «ο Αττάβυρος» που διοργάνωσε αυτό το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:
Τους συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και τη Δημοτική Κοινότητα Έμπωνα για την έμπρακτη στήριξη τους και την παρουσία τους στον χώρο των εκδηλώσεων.
Την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου για την στήριξη.
Την εταιρία “ΞΕΝΑΚΗΣ ΑΕ” για τη διάθεση του οχήματος τύπου ΤΟΥΟΤΑ C-HR για τη μεταφορά των καλλιτεχνών.
Το εργατικό δυναμικό της δημοτικής ενότητας Έμπωνα.
Την Ελληνική Αστυνομία και την εταιρεία “ΔΙΑΣ G&M SECURITY SERVICES”
Όλους τους χορηγούς επικοινωνίας.

Τους οινοπαραγωγούς για την προσφορά των κρασιών, τους σταφυλοπαραγωγούς για τη διάθεση διάφορων ποικιλιών βρώσιμου σταφυλιού και την cava Stafylos για το στύψιμο των σταφυλιών μουσταλευριάς.
Τους χορηγούς για την οικονομική στήριξη.
Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών Σιάνα, Μονόλιθος καθώς και τα εστιατόρια “Μαρουλλάκης”, “Μπάκης” για τα τραπεζοκαθίσματα που μας δάνεισαν.
Τις τοπικές ορχήστρες Θαρρενού Στέφανου και Μαρίας Βούλγαρη, τον Θεοδόση Περσελή και Αλέξανδρο Περούλη.
Την Μανιώτη Μαρία για τη δημιουργία του ραδιοφωνικού σποτ και την επιμέλεια της χορογραφίας στο ΠΑΤΗΤΗΡΙ.
Τις ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ του χωριού για την ακούραστη βοήθεια σε όλες τις ετοιμασίες της γιορτής και τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας, που και φέτος έδωσαν το “παρών” και συνέβαλαν ακούραστοι στον μέγιστο βαθμό για την επιτυχία της γιορτής μας.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ...!!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΜΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, ΓΙΑ ΤΗΝ 63Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ...!!!!
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

Υ.Γ.: Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΛΑΧΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Νο: 002294».

Διαβάστε ακόμη

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Μπαζάρ Μεταχειρισμένου Βιβλίου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ρόδου

Τα ήθη και τα έθιμά τους γιόρτασαν οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Ρόδου