Έτοιμη σε λίγες μέρες η νέα παιδική χαρά της Ιαλυσού

Ρεπορτάζ
Ευαγγελία Περγαντή

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση μίας νέας παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία της Ιαλυσού, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και θα χαρίσουν στα παιδιά πολλά χαμόγελα. 

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται έργα στην πλατεία Αποστολίδη στο κέντρο της Ιαλυσού, προκειμένου να λειτουργήσει μία νέα παιδική χαρά. Ο χώρος θα είναι περιφραγμένος με ξύλινα κάγκελα, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών και η ξεγνοιασιά των γονέων.

Επιπλέον, θα τοποθετηθούν κούνιες και τσουλήθρες, καθώς και κατασκευές πολλών χρήσεων, που θα εξασφαλίσουν ανέμελες στιγμές για τα παιδιά. Τα χρώματα που έχουν επιλεγεί για το εγχείρημα θα δώσουν ζωντάνια και θα ομορφύνουν με αυτό τον τρόπο έναν άδειο χώρο. Όλη η παιδική χαρά θα στολίσει τον χώρο της πλατείας που προοριζόταν άλλωστε για αυτό τον σκοπό. Παλαιότερα στον ίδιο χώρο υπήρχε μία παιδική χαρά, η οποία λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας είχε αφαιρεθεί. Έτσι, τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε παιδική χαρά στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού. 

Άλλες 31 αντίστοιχες παιδικές χαρές θα γίνουν και σε άλλα σημεία του νησιού μας, ενώ μία από αυτές, θα προορίζεται για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Θα κατασκευαστεί πίσω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πάρκο που βρίσκεται ανάμεσα στην οδό Δημοκρατίας και το Γηροκομείο.

Η παιδική χαρά της κεντρικής πλατείας της Ιαλυσού θα ολοκληρωθεί σύντομα και με αυτό τον τρόπο και η πλατεία θα επιστρέψει στην παλιά αίγλη της. Επόμενο βήμα είναι να αρχίσουν τα έργα συντήρησης στην παιδική χαρά της παραλίας της Ιαλυσού.