Στο εδώλιο 44χρονος για την καλλιέργεια 20 δενδρυλλίων χασίς

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει στις αρχές του Σεπτέμβρη, 44χρονος που κατηγορείται για την καλλιέργεια 20 δενδρυλλίων κάνναβης στην Κω.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά από την έφεση που άσκησε ο 44χρονος, ο οποίος στα τέλη του 2016 κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση, απάλλαξε από κάθε κατηγορία την 50χρονη συγκατηγορούμενη του 44χρονου, λόγω αμφιβολιών.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις 16 Οκτωβρίου του 2012 στην περιοχή Πλατάνι Καρδάμαινα της Κω, όπου αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε χαράδρα και σε μικρή απόσταση από το παράπηγμα, όπου διέμεναν ο 44χρονος με την 50χρονη, και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, επιμελώς καλυμμένο 20 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.
Τα δενδρύλλια σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν περιποιημένα, ποτισμένα σε κατάσταση ανθοφορίας και είχαν ύψος από 20 έως 70 εκατοστά.
Σε βάρος των δύο εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.