Για 13 κλοπές κατηγορούνται 33χρονη Ροδίτισσα και 28χρονος τσιγγάνος

Για 13 κλοπές κατηγορούνται 33χρονη Ροδίτισσα και 28χρονος τσιγγάνος

Για 13 κλοπές κατηγορούνται 33χρονη Ροδίτισσα και 28χρονος τσιγγάνος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1338 ΦΟΡΕΣ

Αδυναμία σε τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία αλλά και σπίτια είχαν μία 33χρονη Ροδίτισσα και ένας 28χρονος Ρομά, οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών να διαπράξουν 13 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής!

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που διαλεύκαναν την υπόθεση, ο 28χρονος και η 33χρονη είναι και οι δράστες της κλοπής του ενοικιαζομένου αυτοκινήτου στην Ιαλυσό, το οποίο μερικές ημέρες αργότερα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο!

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, οι δύο δράστες είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης τον οποίο και τηρούσαν το προηγούμενο δίμηνο, πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Έτσι βραδινές ώρες «επισκέπτονταν» τουριστικά καταλύματα αλλά και κατοικίες στην πόλη της Ρόδου, στο Φαληράκι, στην Ιαλυσό αλλά και στην Κρεμαστή και επιδίδονταν στη διάπραξη κλοπών.

Από τη μελέτη της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν δεκατρείς κλοπές και μια απόπειρα κλοπής αντικειμένων, χρημάτων και ενοικιαζόμενου επιβατικού αυτοκίνητου, από ενοίκους τουριστικών καταλυμάτων και κατοικιών. Μάλιστα, πέντε από αυτές κλοπές τις διέπραξαν σε κατοικίες και τις υπόλοιπες 8 σε τουριστικά καταλύματα.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο
Όπως είναι γνωστό, το ολοκαίνουργιο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφαιρέσει στις 5 Αυγούστου 2019 το βράδυ οι δύο δράστες, έξω από ξενοδοχείο της Ιαλυσού και εξαφανίστηκαν, είχε εντοπιστεί δύο ημέρες αργότερα στην περιοχή της Ανάληψης.

Το όχημα βρέθηκε από κατοίκους στην περιοχή της Ανάληψης στις 7 Αυγούστου και ενημερώθηκε σχετικά η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε η «Ροδιακή», οι τουρίστες που διέμεναν σε ξενοδοχείο στην παραλία της Ιαλυσού ενημέρωσαν στις 6 Αυγούστου το πρωί την εταιρεία απ’ όπου ενοικίασαν, που εδρεύει επίσης στην ίδια περιοχή, για το περιστατικό κλοπής του οχήματος.

Με βάση τα όσα ανέφεραν, στις 5 Αυγούστου το βράδυ και ενώ κοιμόντουσαν στο δωμάτιό τους, άγνωστοι δράστες έκλεψαν τα κλειδιά του Ι.Χ., τα διαβατήριά τους και χρηματικό ποσό περίπου 3.500 ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν μαζί με το αυτοκίνητο!

Το αυτοκίνητο μάρκας Skoda Fabia κόκκινο μόλις είχε αγορασθεί και ανήκει σε μικρή τοπική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε και στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, το οποίο και διεξήγαγε την έρευνα.

Φυσικά μετά την ολοκλήρωση των ερευνών προέκυψε ότι δράστες και αυτής της κλοπής είναι η 33χρονη και ο 28χρονος Ρομά, οι οποίοι είχαν διαπράξει και όλες τις παραπάνω κλοπές.
Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, καθώς και το κλεμμένο όχημα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ οι ίδιοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες