Σαρωτικοί έλεγχοι στη Ρόδο για είδη απομίμησης και ασφάλιση εργαζομένων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στο νησί της Ρόδου, έλεγχοι από κλιμάκια ελεγκτικών φορέων, διαφόρων υπηρεσιών και αρχών, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τουριστικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικό κλιμάκιο που έφθασε από την Αθήνα στη Ρόδο κάνει «φύλλο και φτερό» δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις, ελέγχοντας μεταξύ των άλλων εάν τα επώνυμα εμπορεύματα που διακινούν είναι γνήσια.

Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις ελέγχων, τα αρμόδια στελέχη των κλιμακίων που συμμετέχουν σε αυτούς, εντόπισαν στην πόλη της Ρόδου εμπορεύματα τα οποία δεν ήταν γνήσια με αποτέλεσμα να προχωρήσουν άμεσα στην κατάσχεσή τους. Οι έλεγχοι αυτοί βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον και για το επόμενο δεκαήμερο.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ  ΙΚΑ και Σ.ΕΠ.Ε
Στη Ρόδο, βρίσκεται επίσης το τελευταίο διήμερο και κλιμάκιο ελεγκτών του ΙΚΑ που έφθασε από  την Αθήνα, το οποίο πραγματοποιεί από κοινού με άλλες υπηρεσίες (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) μαζικούς ελέγχους, τόσο τις πρωϊνές όσο και τις νυχτερινές ώρες.

Τα κλιμάκια αυτά έχουν στο στόχαστρό τους την αδήλωτη και παράνομη εργασία.  Οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν και το επόμενο χρονικό διάστημα, κυρίως σε τουριστικά καταστήματα, ξενοδοχεία, μπαρ, εστιατόρια κλπ.