Μια μαγική δεκαετία για τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009

Μια μαγική δεκαετία  για τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009

Μια μαγική δεκαετία για τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1206 ΦΟΡΕΣ

Ο κορυφαίος σύλλογος στίβου του Αρχιπελάγους αποδεικνύει πως δημιουργεί εξαιρετικούς ανθρώπους και αθλητές που κάνουν ...πρωταθλητισμό στη ζωή τους. Με τη σωστή δουλειά στην ανάπτυξη είναι έτοιμη η νέα «φρουρά» να διαδεχτεί την παλιά

Το 2009 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον δωδεκανησιακό στίβο, καθώς αποτέλεσε εκείνη η περίοδος την έναρξη για την ανάπτυξη ξανά του αθλήματος και τη δραστηριοποίηση ουσιαστικά τόσο από την ΕΑΣ όσο και από τα σωματεία για την ανάδειξη της νέας γενιάς αθλητών κι αθλητριών. Τότε μάλιστα μια ομάδα «ονειροπόλων» και ρομαντικών ανθρώπων με λατρεία για το στίβο δημιούργησαν τον ΑΓΕΣ Κάμειρος που έμελλε ν’ αποτελέσει ως και σήμερα έναν από τους σημαντικότερους συλλόγους πανελλαδικά πια.

Την τελευταία πενταετία μάλιστα είναι στην κορυφή του Αιγαίου όσον αφορά τη συγκομιδή βαθμών και φυσικά της Δωδεκανήσου, ενώ είναι μέσα στους 20 πρώτους συλλόγους της πανελλήνιας κατάταξης, όταν κάθε χρόνο βαθμολογούνται περίπου 400. Το 2019 βρίσκει τον σύλλογο να κλείνει τα δέκα του χρόνια, να μην έχει… ενηλικιωθεί ακόμη αλλά να έχει κάνει πράματα και… θάματα στο κομμάτι της ανάδειξης κάθε στιβικής έκφανσης.

Μυστικό για την επιτυχία η ανάπτυξη και η νέα «φουρνιά» πρωταθλητών
Το μυστικό στην επιτυχία ήταν το μεράκι και μια διοίκηση απολύτως σοβαρή, αφού κάθε μέλος της έχει να επιτελέσει σημαντικό έργο από κάθε πόστο και δεν υπάρχουν φυσικά στη σύνθεσή της εκείνοι που φαίνονται μόνο στα …χαρτιά. Το άλλο σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας έχει να κάνει με τον καθαρά αναπτυξιακό προσανατολισμό του συλλόγου. Από την αρχή κανείς δεν θέλησε να πιστέψει πως ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 θα ήταν από κείνους τους διάττοντες αστέρες, όπως έχουμε συνηθίσει τελευταίως να παρατηρούμε σε κάθε έκφανση του αθλητισμού. Σοβαροί προπονητές, παιδιά με όρεξη και από κοντά οι παράγοντες με τους γονείς είναι ένας συνδυασμός που δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει θετικά αποτελέσματα. Ειδικά μάλιστα όταν αυτό κρατάει δέκα χρόνια, μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε πόσο σοβαρά αντιμετωπίζεται το θέμα της ανάπτυξης στην Κάμειρο. Ήδη μια γενιά αθλητών με επιτυχίες σε δωδεκανησιακό, πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο ετοιμάζεται να δώσει τη σκυτάλη στους επόμενους, τα παιδιά δηλαδή της κατηγορίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’.

Φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της παραπάνω κατηγορίας στη Χαλκίδα γι’ αθλητές αθλήτριες 13-14 ετών, ο ΑΓΕΣ Κάμειρος είχε πολύ καλές επιδόσεις και μετάλλια, ταξιδεύοντας στην πόλη της Εύβοιας για τη συμμετοχή τους οι: Αλέξιος Τηλιακός, Νικόλαος Χαμουζάς, Παύλος Κριαράς, Μαρία Λυρώνη, Αλεξάνδρα Μήλιου, Αικατερίνη Βαλσαμίδη, Εμινέ Τοπάλ, Ελένη Παλαιού, Αναστασία Χριστοδούλου, Χρυσάνθη Πλατανίτη, Ευαγγελία Αυγουστάκη, Παρασκευή Πουλλή, Ισαέλα Κανάνι, Σοφία Κυρμιχάλη και Σουαϊλά Αλ Σιχ Αλ Ομάρ.

Η παλιά «φουρνιά» και οι επιτυχίες στο στίβο της ζωής
Ενδεικτικό του πώς πλάθονται εξαιρετικοί χαρακτήρες, πέραν από αθλητές, στον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 ήταν οι φετινές επιτυχίες και η εισαγωγή αυτών της πρώτης γραμμής σε υψηλόβαθμες σχολές. Μιλάμε γι’ αθλητές-αθλήτριες με μετάλλια σε σημαντικούς αγώνες και μέλη αποστολών εθνικών ομάδων με απίστευτα καλές επιδόσεις και στο σχολείο.

Τα ονόματα των επιτυχόντων είναι τα παρακάτω:
-Ρούσσος Σάββας: Μηχανολόγων Μηχανικών-Αεροναυπηγών Πανεπιστημίου Πάτρας.
-Τοτολίδης Ηλίας: Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
-Παθιάκης Αλέξανδρος: ΤΕΦΑΑ Σερρών
-Πετρόπουλος Συμεών: Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πάτρας
-Ράμμου Νίκη: Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πειραιά
-Τοτολίδη Σταυρούλα: Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πειραιά

Τα παραπάνω είναι κι ένα κίνητρο για τους γονείς, προκειμένου να εντάξουν τα παιδιά τους στο στίβο και να μην φοβούνται πως ο αθλητισμός μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη σταδιοδρομία τους. Ο κατάλληλος συνδυασμός και πάνω απ’ όλα η προσοχή και το διάβασμα έχει ευεργετικά αποτελέσματα, αφού τα παρακάτω στοιχεία μόνο αυτό αποδεικνύουν και τίποτε άλλο.

Η κυριαρχία στο επί κοντώ
Όταν το φθινόπωρο του 2012 η Νικόλ Κυριακοπούλου μεταγράφηκε από τον ΑΟ Μεγάρων στον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 οι «κασσάνδρες» έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τη μετακίνηση αυτή κίνηση καθαρά …βαθμοθηρίας. Αυτό όμως δεν υφίσταται αφού στόχος των ανθρώπων του συλλόγου ήταν να ξεκινήσει η ανάπτυξη και στο επί κοντώ. Το συγκεκριμένο αγώνισμα στα Δωδεκάνησα ήταν άγνωστο και χρειάστηκε να εμπνεύσει τους πάντες η παγκόσμιά μας πρωταθλήτρια, ώστε να ξεκινήσουν τα παιδιά ν’ ασχολούνται μ’ αυτό.

Ο Κώστας Τσαταλός ως προπονητής με τη στήριξη των ανθρώπων του συλλόγου και την κατάλληλη υποδομή έχει συντελέσει στο να ζητούν πάρα πολλά παιδιά να γνωρίσουν το επί κοντώ, προκειμένου να ζήσουν τη μαγεία αυτή και να φτάσουν σ’ επίπεδο υψηλό. Ήδη ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 έχει κάνει… δικό του το αγώνισμα και είναι στα σκαριά η διοργάνωση ενός αγώνα street pole vault όπως γίνεται σε προηγμένες στιβικά χώρες. Ο αγώνας αυτός θα σχεδιαστεί όπως πρέπει και με τη βοήθεια της Νικόλ Κυριακοπούλου θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Ρόδου, για ν’ αποτελέσει ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα με σημαντική προβολή του νησιού μας.

«Όπλο» το στάδιο Καμείρου «Ιωάννης Πρώτος»
Ο σύλλογος αυτή τη μαγική πραγματικά δεκαετία στηρίχτηκε στην ύπαρξη στην περιοχή όπου ιδρύθηκε και συγκεκριμένα στη μαγευτική τοποθεσία του Αγίου Σουλά μιας εκπληκτικής εγκατάστασης. Πρόκειται για το στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» που είναι από τα λίγα στο Αιγαίο που μπορούν να φιλοξενήσουν σημαντικούς αγώνες λόγω σχεδιασμού αλλά και εξοπλισμού. Με τη βοήθεια και της ΕΑΣ Δωδεκανήσου και την απαραίτητη προσοχή από την τοπική αυτοδιοίκηση, μπορεί να συντελέσει στην περεταίρω ανάπτυξη του στίβου. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση διαθέτει ταρτάν με έξι διαδρόμους, στρώματα επί κοντώ και ύψους, κλωβό ρίψεων, δύο σκάμματα αλμάτων, εξοπλισμό με όργανα, φυσικό χλοοτάπητα και αποδυτήρια με γραφεία που μοιράζεται ο σύλλογος με τον Ευκλή. Πολλά παιδιά αθλούνται από την περιοχή καθημερινώς εκεί ενώ αρκετοί είναι και οι αγώνες που φιλοξένησε με τη συνεργασία του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 και της ΕΑΣ Δωδεκανήσου.

Η κατάλληλη προετοιμασία ξεκινά και φέτος
Σε κάθε σύλλογο η προετοιμασία από τις μικρές ηλικίες είναι ό, τι σημαντικότερο για την επιτυχία ώστε ο στίβος να γίνει κομμάτι της ζωής του κάθε παιδιού ανεξαρτήτως του αν κάνει πρωταθλητισμό ή όχι. Έτσι και στον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 στο στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» αλλά και το ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» στην πόλη της Ρόδου υπάρχουν οι κατάλληλοι προπονητές-παιδαγωγοί για κάθε παιδί. Οι Φώτης Κουμεντής, Κώστας Τσαταλός και Σωτήρης Φωτίου είναι οι προπονητές για την αγωνιστική ομάδα στα δύο προαναφερθέντα στάδια. Επίσης ο Σωτήρης Φωτίου έχει αναλάβει και την προαγωνιστική ομάδα στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα», ενώ ο Φιλήμονας Μιχαλάκης με τον Τάσο Παπαγιάννη έχουν υπό την επίβλεψή τους τις ακαδημίες των Μίνι στον στάδιο της Καμείρου. Όσον αφορά τα πολύ μικρά στα Νήπια και τα Μίνι, η Ανθούλα Δόση είναι υπεύθυνη για την εκγύμνασή τους στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα».

Οι κατηγορίες για την προετοιμασία που ξεκινάει από αύριο Δευτέρα ανά ηλικία είναι οι παρακάτω:
- Τμήμα Ακαδημίας: Παιδιά γεννηθέντα: 2009, 2010, 2011
- Τμήμα Μίνι: Παιδιά γεννηθέντα: 2012, 2013
- Τμήμα Νηπίων: Παιδιά γεννηθέντα 2014, 2015
Για πληροφορίες κι εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα: 6948105381 και 6934055193.

Η νέα «φουρνιά» πρωταθλητών Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ που διέπρεψε στη Χαλκίδα
Η νέα «φουρνιά» πρωταθλητών Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ που διέπρεψε στη Χαλκίδα
Πάντα παρών στις μεγάλες διοργανώσεις ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009
Πάντα παρών στις μεγάλες διοργανώσεις ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009
Συνεχείς οι επιτυχίες για τον σύλλογο  σε πανελλήνιες διοργανώσεις
Συνεχείς οι επιτυχίες για τον σύλλογο σε πανελλήνιες διοργανώσεις
Η Νικόλ Κυριακοπούλου ενέπνευσε τα παιδιά  ν’ ασχοληθούν με το επί κοντώ
Η Νικόλ Κυριακοπούλου ενέπνευσε τα παιδιά ν’ ασχοληθούν με το επί κοντώ
Πάντα με το βλέμμα στην ανάπτυξη,  ετοιμάζονται οι νέοι πρωταθλητές.
Πάντα με το βλέμμα στην ανάπτυξη, ετοιμάζονται οι νέοι πρωταθλητές.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.