Νέες δημοτικές αρχές σε οκτώ δήμους της Δωδεκανήσου

Νέες δημοτικές αρχές σε  οκτώ δήμους της Δωδεκανήσου

Νέες δημοτικές αρχές σε οκτώ δήμους της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3824 ΦΟΡΕΣ

Αναλαμβάνουν σήμερα επισήμως τα καθήκοντά τους

Νέες ηγεσίες αποκτούν από σήμερα, οι 8 από τους 14 δήμους της Δωδεκανήσου, με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα του περασμένου Μαΐου.

Η θητεία των νέων περιφερειακών και δημοτικών αρχών ξεκινά από σήμερα και σε ό,τι αφορά τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε αλλαγή φρουράς σε 8 δήμους, κυρίως στους μεγαλύτερους.
Νέοι δήμαρχοι αναλαμβάνουν από σήμερα καθήκοντα στους δήμους Ρόδου, Κω, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Πάτμου και Αστυπάλαιας και Χαλκής ενώ παραμένουν οι ίδιοι δήμαρχοι στους δήμους Σύμης, Τήλου, Καστελορίζου, Λέρου, Νισύρου, Αγαθονησίου, Λειψών.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται εκ των πραγμάτων στον δήμο της Ρόδου, όπου από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Η νέα δημοτική αρχή σκοπεύει να κινηθεί από την αρχή με νέα φιλοσοφία, επιδιώκοντας αφενός την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου και αφετέρου να ανεβάσει το νησί στη θέση που του αξίζει.

Ήδη, ο κ. Καμπουράκης, σύμφωνα με πληφορορίες, έχει ετοιμάσει τα πλάνα του, έτσι ώστε να μπει από την αρχή ο δήμος σε νέους ρυθμούς.

Όπως είναι γνωστό, στις 8 Σεπτεμβρίου (την ερχόμενη Κυριακή) θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου για να εκλέξει προεδρείο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Εντός της εβδομάδας, αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η συμφωνία συνεργασίας με την παράταξη του κ. Στράτου Καρίκη, ενώ σύντομα πρόκειται να οριστούν οι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδροι των δημοτικών οργανισμών και επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος αναμένεται επίσης εντός της εβδομάδας, να ανακοινώσει το νέο σχήμα και τις νέες αρμοδιότητες.

Ειδικότερα, από σήμερα, αυτοί που αναλαμβάνουν καθήκοντα για τα επόμενα 4 χρόνια είναι:
• Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανανεώθηκε η θητεία του νυν περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο. Η ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου έγινε χθες το απόγευμα στη Σύρο.

• Στον δήμο Ρόδου, αναλαμβάνει από σήμερα καθήκοντα ο κ. Αντώνης Καμπουράκης, που φιλοδοξεί να οδηγήσει το νησί σε νέα εποχή, απαλλαγμένο από τις παθογένειες των τελευταίων δεκαετιών.

• Στον δήμο Κω νέος δήμαρχος από σήμερα θα είναι ο κ. Θεοδόσης Νικηταράς.

• Στον δήμο Καλύμνου επανέρχεται στο τιμόνι του δήμου ο κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, που και στο παρελθόν έχει διατελέσει δήμαρχος.

• Στον δήμο Καρπάθου αναλαμβάνει καθήκοντα ο νεοεκλεγείς κ. Γιάννης Νισύριος.

• Στον δήμο Σύμης, για μια ακόμη τετραετία θα συνεχίσει τη θητεία του ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο οποίος είναι από τους μακροβιότερους δημάρχους.

• Στον δήμο Τήλου, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου η κ. Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, η μοναδική γυναίκα στα Δωδεκάνησα.

• Στον δήμο Κάσου, δήμαρχος θα είναι από σήμερα ο κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος.

• Στον δήμο Καστελορίζου δήμαρχος θα είναι ξανά ο κ. Γεώργιος Σαμψάκος.

• Στον δήμο Λέρου για τρίτη θητεία θα είναι δήμαρχος ο κ. Μιχάλης Κόλλιας.

• Στον δήμο Πάτμου εξελέγη για πρώτη φορά ο κ. Λευτέρης Πέντες.

• Στον δήμο Νισύρου, για δεύτερη θητεία θα είναι δήμαρχος ο κ. Χριστοφής Κορωναίος.

• Στον δήμο Αστυπάλαιας, αναλαμβάνει από σήμερα καθήκοντα ο κ. Νικόλαος Κομηνέας.

• Στον δήμο Αγαθονησίου, θα συνεχίσει τη θητεία του ο κ. Ευάγγελος Κόττορος.

• Στον δήμο Λειψών θα συνεχίσει τη θητεία του ο κ. Φώτης Μάγγος.

• Στον δήμο Χάλκης νέος δήμαρχος εξελέγη και αναλαμβάνει από σήμερα καθήκοντα ο κ. Άγγελος Φραγκάκης.

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΧΑΡ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Με αφορμή την ορκωμοσία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη Σύρο και την πρώτη συνεδρίασή του σήμερα ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και οι συνεργάτες του, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για υγεία και επιτυχία στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στη νέα αυτοδιοικητική θητεία 1.9.2019 - 31.12.2023. Ελπίζουμε να είναι ουσιαστική και παραγωγική, να δώσει λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου και τα νησιά μας να μπουν στην αναπτυξιακή τροχιά που τους αξίζει. Στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού, των συνεργασιών και των καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες, καλώ τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πιστεύουν στην Ελευθερία, στη Δημοκρατία και στους έντιμους και διαρκείς αγώνες προάσπισης των συμφερόντων της κοινωνίας μας, να συνεργαστούμε εκεί που τα μεγάλα ζητήματα του τόπου το απαιτούν.
Μας ενώνουν πολλά, μας χωρίζουν ελάχιστα.
Στόχος της παράταξής μας είναι το διαρκές άνοιγμα στην κοινωνία και η ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα των νησιωτών μας.

Τέλος, δηλώνω ότι ο ανεξάρτητος και αδέσμευτος περιφερειακός συνδυασμός μας «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου», σεβόμενος τη λαϊκή εντολή, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα δώσει δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες για να φτάσουν τα νησιά μας στα επίπεδα της προόδου και της ευημερίας που πραγματικά τους αξίζουν».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!