Δεν έχουμε λεπτό για χάσιμο δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης

Δεν έχουμε λεπτό για χάσιμο δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης

Δεν έχουμε λεπτό για χάσιμο δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1083 ΦΟΡΕΣ

Με διαδοχικές συσκέψεις που είχε, από το πρωί, στο γραφείο του με υπηρεσιακούς παράγοντες κύλησε η χθεσινή ημέρα, πρώτη εργάσιμη της καινούργιας δημοτικής θητείας, για τον νέο Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, λοιπόν, ο νέος Δήμαρχος, χθες Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, που ήταν και η πρώτη εργάσιμη ημέρα της νέας δημοτικής περιόδου, από το πρωί είχε προγραμματίσει αλλεπάλληλες συσκέψεις στο γραφείο του με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπουράκης συναντήθηκε με τους Διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και της Πολεοδομίας για το θέμα της ασφαλούς κατάστασης των σχολικών κτιρίων (βλ. σχετική ανακοίνωση σε άλλες στήλες). Ακόμη, στις συσκέψεις μετείχαν οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου κ.κ. Δημήτρης Σαλαμαστράκης και Κώστας Γιαννακός, επίσης στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ.α.

Σημειώνεται ότι, τον κ. Καμπουράκη, σ’ αυτές τις πρώτες συσκέψεις με τα αρμόδια στελέχη του Δήμου ως νέος Δήμαρχος, πλαισίωναν και μέλη της νέας Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα οι κ.κ. Κώστας Ταρασλιάς, Θανάσης Στάμος, Τηλέμαχος Καμπούρης και Στέφανος Δράκος, ενώ αργότερα στο Δημαρχείο προσήλθε και ο κ. Νίκος Καραμαρίτης.

Εκτός από την κατάσταση των σχολικών κτηρίων, ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε τις χθεσινές συσκέψεις είναι το γνωστό, μείζον, που έχει δημιουργηθεί με την εξαίρεση της Ρόδου και της Κω από την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή λόγω έλλειψης κατάλληλα διαμορφωμένων χώρων.

Παράλληλα, λοιπόν, με τις προσπάθειες που γίνονται σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να εφαρμοστεί και εδώ, χθες στελέχη της νέας Δημοτικής Αρχής, όπως ο κ. Ταρασλιάς, προσπαθούσαν να συντονίσουν τη μεταφορά εξοπλισμού σε 13 τάξεις, αφού ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Εν τω μεταξύ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συσκέψεις θα συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, αφού το απόγευμα της Δευτέρας είχε προγραμματιστεί ενημερωτική ημερίδα για τα μέλη της νέας Δημοτικής Αρχής στις τοπικές κοινότητες.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στη συνάντηση αυτή παρόντες επρόκειτο να είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Ιατρίδης και Ταρασλιάς και αντικείμενό της η λειτουργία των τοπικών κοινοτήτων τη νέα δημοτική περίοδο, όπως επίσης να δοθούν και οι κατευθύνσεις για το πώς θα πρέπει να χειρίζονται διάφορα θέματα οι κοινότητες.

Σήμερα
Με τους ίδιους ρυθμούς αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή ημέρα. Καταρχήν, οι πληροφορίες θέλουν σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, να ορκίζονται οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που δεν είχαν ορκιστεί ούτε την περασμένη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη προσκλήθηκαν για να ορκιστούν οι 29 δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων που δεν είχαν προσέλθει στην ορκωμοσία της 23ης Αυγούστου στην τάφρο. Από αυτούς προσήλθαν οι 23 και δύο δεν ορκίστηκαν διότι ζητήθηκαν επιπλέον εξηγήσεις. Έτσι, σήμερα αναμένεται να ορκιστούν οι 8 που δεν έχουν ορκιστεί μέχρι στιγμής.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται, επίσης να υπογραφεί το συμφωνητικό σύμπραξης μεταξύ των παρατάξεων της δημοτικής πλειοψηφίας και του κ. Στράτου Καρίκη ενώ την ερχόμενη Κυριακή, 8 του μηνός, ως γνωστόν, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη, ειδική, συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου για την ανάδειξη του Προεδρείου του, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Από εκεί και μετά, όπως όλα δείχνουν την ερχόμενη εβδομάδα, ο νέος Δήμαρχος αναμένεται να ανακοινώσει και το νέο Διοικητικό Σχήμα στον Δήμο.

Προχθές το βράδυ
Την πόρτα του Δημαρχιακού Μεγάρου πέρασε και επισήμως την Κυριακή στις 7 μ.μ., ως Δήμαρχος Ρόδου, ο κ. Αντώνης Καμπουράκης. Άρτι αφειχθής από τη Σύρο, όπου παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, ο νέος Δήμαρχος Ρόδου είχε την πρώτη συνάντηση εργασίας με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης "Με Δύναμη για τη Ρόδο" και στενούς συνεργάτες του, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου.

"Οι συμπολίτες μας περιμένουν να διαπιστώσουν μια νέα αρχή στο νησί μας.
Είναι δική μας ευθύνη και δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο" τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, συζητώντας με τους συνεργάτες του τις άμεσες προτεραιότητες, στις οποίες θα επικεντρωθεί η νέα Δημοτική Αρχή από σήμερα το πρωί.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο