Η συμμετοχή της ΕΥΘΥΤΑ στην 54η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας Αγροτικής Οικονομίας στην Κρεμαστή

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετείχε για δέκατη (10η)  χρονιά στην 54η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας  Αγροτικής Οικονομίας στην Κρεμαστή με μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή αυτή  της  δίνει τη δυνατότητα  για άμεση  επικοινωνία με τους επισκέπτες της έκθεσης, αναλύοντας  τα οφέλη της ασφαλούς οδήγησης. Ένα περίπτερο στημένο με άρτιο τρόπο και αισθητική, δίνοντας  την αίσθηση μιας συμμετοχής σε διεθνείς παρουσιάσεις, κατά κοινή ομολογία των ξένων επισκεπτών  των συμπολιτών μας και των επισκεπτών από άλλα μέρη της Ελλάδας. 

Το περίπτερό της κατά τη διάρκεια της έκθεσης επισκέφτηκαν φορείς και χιλιάδες επισκέπτες,  καταγράφοντας τις προτάσεις τους, τις απόψεις τους τις διαμαρτυρίες τους, ακόμη και συγχαρητήρια από μικρούς, μεγάλους, Έλληνες επισκέπτες του νησιού μας για το ότι η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και στη συνεχή ενημέρωση των πολιτών για θέματα της ασφαλούς οδήγησης και παραμένει πρωτοπόρα στην προσπάθεια αυτή για την περιοχή μας, με μοναδικό στόχο την ενημέρωση των οδηγών παρέχοντας με κάθε δυνατό τρόπο και σχεδιασμό κάθε πληροφορία για ασφαλή οδήγηση και αλλαγή συμπεριφοράς για την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στην περιοχή μας, με δεδομένο ότι στο 93% των τροχαίων συμβάντων εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας.

Χαρακτηριστικό της προσπάθειάς της, μικροί μαθητές, γονείς από  σχολεία της περιοχής μας,  σταματούσαν στο περίπτερο και σχολίαζαν... «Η ΕΥΘΥΤΑ που ήρθε στο σχολείο μας, μας μίλησε για το κράνος, τη ζώνη, τις διαβάσεις, να μη μιλούμε στο κινητό», γονείς κατέθεταν τις απόψεις τους λέγοντας ότι, «από την ημέρα που πήγατε στο σχολείο, αν ξεχάσουμε τη ζώνη τα παιδιά μας φωνάζουν… η ΕΥΘΥΤΑ μας είπε να φοράμε ζώνη όταν οδηγούμε…». Αισιοδοξία και η ελπίδα …οι αυριανοί πλέον συνειδητοποιημένοι οδηγοί.

Επισκέπτες της έκθεσης αγόραζαν προϊόντα με μοναδικό σκοπό να στηρίξουν όλη αυτή την προσπάθεια, παροτρύνοντας τους εθελοντές να μη σταματήσουν. Ξένοι επισκέπτες, περνώντας από το περίπτερο, αμέσως αντιλαμβάνονταν ποια η σκοπιμότητά του αντικρίζοντας το σκίτσο-πιστόλι του Μ. Κουντούρη, που δέσποζε στο περίπτερο. Τους κατέθεταν τις απόψεις τους σχετικά με τις δικές τους χώρες για την οδική ασφάλεια  και τον προβληματισμό τους για τη συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών που δεν φορούν κράνη, τους γονείς σχετικά με το πώς μεταφέρουν τα παιδιά τους και για την ανύπαρκτη έως ελλιπή σήμανση και αστυνόμευση στο οδικό δίκτυο εντός και εκτός της Ρόδου.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν οι φορείς της Ρόδου. Οι εθελοντές κατέθεταν τους προβληματισμούς τους, την αναγκαιότητα πολιτικής βούλησης για την μείωση των τροχαίων στην περιοχή μας με την ανάληψη άμεσων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με στόχο "VIZION ZERO" (ΟΡΑΜΑ ΜΗΔΕΝ). Μοιράστηκαν έντυπα χορηγία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αλκοτέστ μιας χρήσης μετά από το τεστ με τα γυαλιά προσομοίωσης μέθης χορηγός η ΣΥΦΑΚ-ΡΟΔΟΥ.

Για την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, αυτό που την ενδιαφέρει είναι ο στόχος και το αποτέλεσμα της μείωσης των τροχαίων, οφείλουμε και θα συνεχίσουμε μέχρι να πετύχει το στόχο της, με πίεση προς τους φορείς για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας  στην περιοχή μας.

Έχει καθιερωθεί πλέον η Έκθεση να κλείνει στην ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ με  λαχειοφόρο αγορά.
Και φέτος κληρώθηκαν δέκα  (10) κράνη τύπου JET χορηγός  η ΒΑΚΑΡ Α.Ε –συνοδηγός στην προσπάθειά τους. Οι τυχεροί ενημερώθηκαν σχετικά.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ευχαριστεί: τους χορηγούς της,  τον κ.  Τσαμπίκο Ποδιώτη, Πρόεδρο και τα μέλη της  Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης για τη διάθεση του περιπτέρου,  τα μέλη της, τους εθελοντές φοιτητές της του Πανεπιστημίου Αιγαίου και όλους εσάς που την επισκεφτήκατε.  

Στόχος της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ είναι: η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων. Θα συνεχίσουμε γιατί η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ…. είμαστε όλοι εσείς.
Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να λάβουμε  όλοι τις ευθύνες που μας  αναλογούν καθώς όλοι μας αποτελούμε υποψήφια θύματα τροχαίου.

Η συλλογική αυτή προσπάθεια της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ,  πρέπει να αποτελέσει μέρος μιας ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής παρέμβασης, που θα επαναδιαπραγματευθεί ριζικά ένα τόσο σοβαρό θέμα που αποτελεί ζήτημα πολιτισμού και δημόσιας υγείας, προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση στη χώρα μας.

«Πρέπει να γίνει απαίτηση του καθενός τόσο προς όλους τους φορείς,  όσο και προς την ατομική  ευθύνη του καθενός από μας  γιατί….η οδική ασφάλεια είναι ευθύνη όλων μας, να σταματήσουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου.