Δεν είναι “πιασάρικο” το θέμα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης;

Την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρόδου, κινδυνεύει με κλείσιμο, εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Τριάντος, που αναφέρει σε σχόλιό του τα εξής: (σ.σ. ήδη πάντως υπήρξε παρέμβαση από τον βουλευτή κ. Β. Υψηλάντη).

«Πριν μερικές μέρες διαβάσαμε στις τοπικές εφημερίδες για το πρόβλημα στελέχωσης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης μας. Ενός θεσμού που συμβάλλει τα μέγιστα στη μόρφωση, την εκπαίδευση και τη διατήρηση της ιστορίας όχι μόνο του Νησιού αλλά και όλων των Δωδεκανήσων.

Κατάντησε μια δομή με έναν υπάλληλο, τον Διευθυντή, και όταν η κούραση και η απογοήτευση φτάσουν σε μη ανεκτά επίπεδα, θα ακολουθήσει το κλείσιμο.
Το πρόβλημα γνωστό και υπαρκτό. Καμιά λύση στον ορίζοντα. Οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας και στελεχώνονται κυρίως από αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.

Το Υπουργείο Παιδείας, εκεί όπου υπήρξε ενδιαφέρον και μέριμνα, έκανε προσλήψεις για το έτος 2019-20. 
41 προσλήψεις - αποσπάσεις για την Εθνική Βιβλιοθήκη και 54 για τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας.

Η διεκδίκησή μας πού είναι; Η παρέμβαση θεσμών και οργάνων πού είναι; Δεν προσφέρει η υπόθεση ενδιάφέρον και διαφήμιση; Δεν είναι “πιασάρικο” το θέμα; Είναι ψιλά γράμματα; Νομίζω ότι λίγο περισσότερη ευαισθησία και ενδιαφέρον δεν θα αφήσει σκιά και υποψία αδιαφορίας.

Ιδού πεδίον λαμπρό για θεσμικούς και παρεμβαίνοντες. Εκτός και αν η μόρφωση, ο πολιτισμός, η πολιτιστική μας κληρονομιά ωχριούν μπροστά σε πανηγύρια και σε γιορτές».