Ρωσικός τουρισμός: Αύξηση των προκρατήσεων για Ελλάδα το 2020

Aύξηση της ζήτησης για κρατήσεις διακοπών στην Ελλάδα για την ερχόμενη σεζόν καταγράφουν οι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ, με μερίδα εξ αυτών να έχουν «ανοίξει» νωρίτερα από πέρυσι τα προγράμματά τους για τη χώρα μας.

Στον Mouzenidis Travel στις αρχές Σεπτεμβρίου πάνω από 700 Ρώσοι έκαναν κράτηση διακοπών στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2020, 20 φορές περισσότερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη πέριοδο πέρυσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TourDom.

Οπως επισημαίνει ο διευθυντής, κ. Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Ρώσοι προγραμματίζουν διακοπές στην Ελλάδα νωρίτερα, ώστε να προστατευθούν από τις διακυμάνσεις του νομίσματος και να πετύχουν οικονομικές πτήσεις.
Πριν πέντε χρόνια, το να ξεκινούν οι πωλήσεις τον Δεκέμβριο ήταν κάτι μη ρεαλιστικό και φέτος άνοιξαν τον Ιούλιο, τόνισε, προσθέτοντας οτι όσοι πάροχοι ταξιδιωτικών  υπηρεσιών έχουν δικές τους υπηρεσίες μεταφορών έχουν πλεονέκτημα σε αυτό.

Στον TEZ TOUR οι κρατήσεις άνοιξαν νωρίτερα φέτος, την 1η Αυγούστου έναντι της 1ης Νοεμβρίου πέρυσι. Ωστόσο, ο κ. Δημήτρης Χαριτίδης, επικεφαλής του TEZ TOUR στην Ελλάδα, τόνισε ότι είναι νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για τη χρονιά.

Στον Ambotis Holidays οι κρατήσεις ξεκίνησαν ένα μήνα νωρίτερα φέτος από πέρυσι. Μέχρι στιγμής, μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των κρατήσεων, καταγράφεται διάθεση των Ρώσων για κράτηση στην Ελλάδα νωρίτερα. Οι Ρώσοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η αγορά αξιόλογου πακέτου διακοπών την τελευταία στιγμή δεν είναι ρεαλιστική, δήλωσε ο γενικός διευθυντής, Vitaly Stamatov, επισημαίνοντας οτι η λογική τους στις διακοπές έχει αλλάξει στην κατεύθυνση των Ευρωπαίων.

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr