Ικανοποίηση του Μ. Αγγελιάδη για την επένδυση στο γκολφ

Ικανοποίηση του Μ. Αγγελιάδη για την επένδυση στο γκολφ

Ικανοποίηση του Μ. Αγγελιάδη για την επένδυση στο γκολφ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 806 ΦΟΡΕΣ

Έχει τεθεί σε προτεραιότητα από την πλευρά της κυβέρνησης

Το γκολφ Αφάντου είναι η επόμενη μεγάλη επένδυση μετά το Ελληνικό με την οποία θα καταπιαστεί η Ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο Δωδεκανήσιος ομογενής Μάικ Αγγελιάδης του οποίου η Εταιρεία «M.A. Angeliades, Inc.» θα εκμεταλλευτεί ως γνωστόν το Βόρειο τμήμα του ακινήτου μετά από πολλές δυσκολίες και εμπόδια.

Χθες ο κ. Αγγελιάδης είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε το 1960 να πάει στην Αμερική, αφού τελείωσε το Γυμνάσιο της Σύμης. Εκεί εργάστηκε σκληρά και κατόρθωσαν με την οικογένειά του να ζήσουν το αμερικάνικό όνειρο, δίχως όμως να ξεχνούν τις ρίζες τους, αφού έρχεται κάθε χρόνο εδώ από το 1969.

Όταν το 1993 μπήκε στ’ Αφάντου για πρώτη φορά και αντίκρισε τα ρημαγμένα κτήρια αναρωτήθηκε γιατί είναι εγκαταλελειμμένο το μέρος. Έκτοτε για πολλά χρόνια έδειχνε το ενδιαφέρον του, μάλιστα έστειλε και επιστολή στον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καταθέτοντας την πρόταση να συμβάλλουν ομογενείς για να αξιοποιήσουν το ακίνητο και δεν το άφησε.

Έτσι, πριν τέσσερα-πέντε χρόνια όταν το έβγαλε το ΤΑΙΠΕΔ για πώληση ενδιαφέρθηκε πολύ, του είπαν ότι χωρίστηκε στο Βόρειο και το Νότιο και έδωσε προσφορά και για τα δύο. Είδε, στη συνέχεια, ότι για το Νότιο τμήμα ενδιαφέρονταν η TUI με τον κ. Νικολαΐδη και ο ίδιος δεν είχε σκοπό να πάρει την έκταση ή να γίνει ξενοδόχος αλλά το όνειρό του, όπως είπε, ήταν να το φτιάξει. Τότε αποφάσισε να μείνει με την προσφορά που έδωσε.

Είπε, ακόμη, ο ομογενής επιχειρηματίας ότι γνώρισε όλους τους Υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης και μάλιστα έγινε μεγάλο ζήτημα για τα Αφάντου επειδή ο ίδιος το προσπαθούσε πέντε χρόνια. Παρά τις υποσχέσεις, πριν δύο τρία χρόνια που ήταν να λυθεί το ζήτημα, χαρακτηρίστηκε όλη η έκταση αρχαιολογικός χώρος.
Όταν άλλαξε η κυβέρνηση, φάνηκε η πρόθεση της καινούργιας αφού ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης τον συνάντησε αμέσως, μάλιστα και πρόσφατα όταν βρέθηκε στη Ρόδο για διακοπές, και επισκέφθηκαν το μέρος. Σύμφωνα με τον κ. Αγγελιάδη, ο Υπουργός είναι ενθουσιασμένος από το project. Έτσι, η δέσμευση που πήρε είναι ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και μετά το Ελληνικό, προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η επένδυση στ’ Αφάντου μέχρι τα τέλη του χρόνου. Πάντως, θα χρειαστεί ακόμα ένας χρόνος τουλάχιστον για όλες τις άδειες και από εκεί και μετά το συντομότερο δυνατόν…θα δούμε μπουλντόζες να δουλεύουν.

Κλείνοντας, ο κ. Αγγελιάδης είπε ότι το έργο αυτό φέρνει δύο πράγματα στη Ρόδο: Τον τουρίστα χωρίς βραχιολάκι, υψηλής οικονομικής στάθμης, και την επέκταση της σεζόν.

Μαρίνα Μανδρακίου
Με αφορμή χθες την παρουσία και του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άγγελου Βλάχου, ο τελευταίος ρωτήθηκε για το πώς προχωράει ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση της Μαρίνας Μανδρακίου. Είπε, λοιπόν, ότι είναι στις προθέσεις τους η άμεση διαδικασία αλλά προκειμένου να ξεκινήσει η αξιοποίηση πρέπει να προηγηθούν οι διαδικασίες της πρώτης ωρίμανσης και τώρα βρίσκονται στη διαδικασία ανάδειξης συμβούλων κτλ.
«Είναι στις άμεσες προτεραιότητες, ούτε δυσκολία ούτε εμπόδιο υπάρχει», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γιώργος Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης