Στο Τριμελές Εφετείο Γεωργιανός που έχει καταδικαστεί για κλοπές

Στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου προσέφυγε 33χρονος Γεωργιανός ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος από τη φυλακή όπου κρατείται για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών, έως την εκδίκασή του σε δεύτερο βαθμό.

Ο αλλοδαπός δικάστηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κατηγορούμενος για δύο υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών.

Το δικαστήριο συνεκδίκασε και τις δύο υποθέσεις και επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών στον 33χρονο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε αθώους έναν 39χρονο και έναν 57χρονο που κατηγορούνταν στη μία από τις δύο αυτές υποθέσεις.

Ωστόσο ο Γεωργιανός κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της καταδικαστικής αυτής απόφασης του δικαστηρίου, η οποία και προσδιορίστηκε να εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 17 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι διακεκριμένες κλοπές
Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη υπόθεση ο 33χρονος κατηγορείται για πέντε περιπτώσεις (απόπειρας και τετελεσμένη) σε αυτοκίνητα, και δύο σε σπίτι και αποθήκη αντίστοιχα στην Κω!

Μάλιστα στις δύο τελευταίες περιπτώσεις ο 33χρονος φερόταν να είχε «συνεργασία» με τους δύο άνδρες ηλικίας 39 και 57 ετών οι οποίοι περιλήφθηκαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση αλλά τελικά αθωώθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν στις 9 το βράδυ στις 21 Μαρτίου 2018 όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν τον 33χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει διάφορα επαγγελματικά ηλεκτρικά εργαλεία.

Ο 33χρονος προσήχθη στην αστυνομία και από την προανάκριση προέκυψε ότι τα εργαλεία τα είχε αφαιρέσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας από φορτηγό αυτοκίνητο.
Επίσης στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος είχε και άλλες διαρρήξεις στο … ενεργητικό του!

Πιο συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι στις 21 Μαρτίου 2018 μαζί με 39χρονο φέρονταν να παραβίασαν κατοικία και αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο. Την ίδια ημέρα και μέχρι τις 9 το βράδυ οπότε και συνελήφθη, ο 33χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και δύο φορτηγά αυτοκίνητα.

Ο ίδιος στις 13 Μαρτίου 2018 μαζί με τον 57χρονο συγκατηγορούμενό του, φέρονταν να παραβίασαν αποθήκη και αφαίρεσαν μία γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα ηλεκτρικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο, ενώ σε βάρος του 33χρονου και των δύο άλλων εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία κρίθηκε ένοχος στις αρχές του 2019 ο 33χρονος, αφορά την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου για την οποία και συνελήφθη στις 23 Ιανουαρίου 2018 το μεσημέρι στην Κω. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 33χρονος φέρεται να αφαίρεσε από το αυτοκίνητο μίας γυναίκας ένα κινητό τηλέφωνο που είχε αφήσει μέσα.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση κατά την εκδίκασή της από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, παραστάθηκε η κ. Ζαμπετούλα Φουτούλη.