Δεκαπέντε χρόνια αδιαφορία για την πλατεία Γοργοποτάμου

Δεκαπέντε χρόνια αδιαφορία για την πλατεία Γοργοποτάμου

Δεκαπέντε χρόνια αδιαφορία για την πλατεία Γοργοποτάμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 658 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή αναφορικά με την πλατεία Γοργοποτάμου που μετατράπηκε σε πάρκινγκ αυτοκινήτων απέστειλε ο συμπολίτης μας κ. Στάθης Μίσχος στη "Ροδιακή", υπενθυμίζοντας μάλιστα πως έχει ξαναστείλει επιστολή στους αρμόδιους ενώ μάλιστα η "Ρ" έχει ξαναδημοσιοποιήσει το εν λόγω θέμα.

Η σχετική επιστολή του κ. Μίσχου αναφέρει μεταξύ άλλων:

Αγαπητή «Ροδιακή»,
Τον Αύγουστο του 2004 δημοσίευσες επιστολή μου με την οποία επεσήμαινα ότι η Πλατεία Γοργοποτάμου, ένα απλό αλλά λειτουργικό παρκάκι με παιδική χαρά, μετεβλήθη ατύπως όταν άρχισαν τότε τα έργα οδοποιίας στην οδό Άννης Μαρίας (Εθνικής Αντιστάσεως) σε πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Μετά τέσσερα χρόνια, τον Αύγουστο του 2008 επανήλθα και δημοσιεύσατε στο φύλλο σας και φωτογραφίες που έδειχναν τον χωμάτινο και ανεξέλεγκτο χώρο στάθμευσης που πήρε τη θέση του χώρου πράσινου και αναψυχής των παιδιών.

Τον Μάρτιο του 2010, ο Δήμος με πληροφόρησε, κατόπιν μεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη, ότι «εκτελούνται στην πλατεία έργα ποδηλατόδρομου και μελέτη διαμόρφωσης σε παιδική χαρά κλπ.», (έγγραφο Δήμου 1516/5.3.2010).
Δυστυχώς, τίποτε δεν έγινε και μετά από τις συνεχείς αναφορές μου, ο Δήμος επανήλθε τον Σεπτέμβριο του 2014 ενημερώνοντάς με ότι «θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο… να προβεί στην αποκατάσταση του Πάρκου και την επαναδημιουργία της Παιδικής Χαράς σε αυτό στοχεύοντας κατά πρώτον στην αποκατάσταση της περίφραξης στα σημεία που επιτρέπουν την είσοδο οχημάτων στο Πάρκο».

Έγραφε δε ο Δήμος στο έγγραφό του ότι «Υπολογίζουμε στη βοήθεια από το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Τροχαίας για … τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης και την επίδοση κλήσεων στου σταθμεύοντες στον χώρο…». (έγγραφο Δήμου 2/96609/22.9.2014).

Πέντε χρόνια μετά και από αυτές τις διαβεβαιώσεις του Δήμου, ο χώρος παραμένει , όπως από το 2004: ο κοινόχρηστος χαρακτήρας πάρκου και παιδικής χαράς έχει αναιρεθεί και αντί για πεζούς και παιδιά, τα αυτοκίνητα απολαμβάνουν τη σκιά των δέντρων…

Μια μικρή ελπίδα μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου για εγκατάσταση 32 παιδικών χαρών, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα κάποιο κατάλογο με τα σημεία που θα τοποθετηθούν αυτές οι παιδικές χαρές…

Επειδή λοιπόν φέτος συμπληρώνονται ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ (ή έστω αποτυχίας) της οργανωμένης (;) Πολιτείας (Δήμος, Αστυνομία κλπ), να προστατέψει ένα κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και αναψυχής των παιδιών (από αυτούς που δεν μας περισσεύουν, ασφαλώς), απευθύνομαι στη “Ροδιακή” για να προβάλλει δεόντως πανηγυρικά τον …εορτασμό της επετείου!
Στέλνω και (μέρος από) το σχετικό φωτογραφικό υλικό των τελευταίων χρόνων…
Με εκτίμηση,
Στάθης Μίχος

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών