Τα «Μάρμαρα του Παρθενώνα»

Προφανώς, η «αίτηση» του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη για τα «Μάρμαρα του Παρθενώνα», ξάφνιασαν δυσάρεστα τους «κλεπταποδόχους» Άγγλους. Θεληματικά ξεχνάνε βέβαια, ότι ο συμπατριώτης τους Λόρδος Έλγιν, έγινε «κλεπταποδόχος», εφόσον πήρε από τους Τούρκους τα τμήματα του Παρθενώνα (και όχι απλώς κάποια αγάλματα) και τα έστειλε «δώρο» στην πατρίδα του,  την Αγγλία.

‘Θεληματικά’ ξεχνάνε ακόμα οι ευγενείς απόγονοι του Λόρδου Έλγιν, πως έχουν «συμπεριφερθεί» στα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία στεγάζουν στο Βρετανικό Μουσείο τους στο Λονδίνο και βέβαια τους φέρνουν ιδιαίτερα πολλά οικονομικά οφέλη. Τους θυμίζομε λοιπόν, ότι μέσα σε αυτή την αίθουσα του Μουσείου, οργάνωσαν ένα «gala», με φαγητά, ποτά κλπ. για προφανώς επιφανείς καλεσμένους, οι οποίοι έτρωγαν, έπιναν και κάπνιζαν τα εγγλέζικα τσιγάρα τους και τα πούρα από την «αποικία τους» την Αβάνα, χωρίς να λογαριάζουν την ανεπίτρεπτη καταστροφή που προκαλούσε ο καπνός στα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ξεσηκώθηκε παγκόσμιος σάλος, για να μην επαναλάβουν παρόμοια εγχειρήματα, καθώς είναι αμφίβολο αν κατανόησαν την ασελγή πράξη τους. Ξεχνούν επίσης οι φίλοι και σύμμαχοι Άγγλοι κλεπταποδόχοι των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ότι πριν λίγα χρόνια, οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου, επιχείρησαν να καθαρίσουν τα ανεκτίμητης αξίας προαναφερόμενα μοναδικά αγάλματα του Παρθενώνα, «ξύνοντάς» τα με κοινά εργαλεία λείανσης, και σταμάτησαν το καταστροφικό τους έργο, μόνον όταν ξεσηκώθηκε και πάλι  σάλος διαμαρτυρίας της πολιτισμένης παγκόσμιας κοινότητας.

Όσο για τη δική μας αντιπολίτευση,  ισχύει η σοφή λαϊκή ρήση: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια».