Συσκέψεις στον δήμο για τη λειτουργία των τοπικών κοινοτήτων

Συσκέψεις στον δήμο  για τη λειτουργία των τοπικών κοινοτήτων

Συσκέψεις στον δήμο για τη λειτουργία των τοπικών κοινοτήτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 746 ΦΟΡΕΣ

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής Ρόδου φαίνεται ότι είναι και η λειτουργία των δημοτικών και τοπικών ενοτήτων. Ως γνωστόν, από την έναρξη εφαρμογής του «Καλλικράτη», τη δημιουργία δηλαδή του ενιαίου Δήμου, τα προβλήματα και τα παράπονα στα χωριά του νησιού είναι σύνηθες φαινόμενο.

Έτσι, στελέχη της νέας Δημοτικής Αρχής, προφανώς μετά από σχετική εντολή του Δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, καταπιάστηκαν με το θέμα αυτό από τις πρώτες ημέρες της καινούργιας θητείας.
Μετά, λοιπόν, από μία πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας με τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Γιάννη Ιατρίδη και Κώστα Ταρασλιά και τον νομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Θόδωρα Παπαγεωργίου, χθες πραγματοποιήθηκε εκ νέου αντίστοιχη σύσκεψη αλλά πιο διευρυμένη, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά και υπηρεσιακών παραγόντων από όλες τις εμπλεκόμενες Διευθύνσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη μετείχαν αρμόδιοι υπηρεσιακοί από τις Διευθύνσεις Οικονομικών, Τεχνικών Έργων, Ληξιαρχείου και Μητρώων, Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και Τροχαίου Υλικού. Ακόμη, επικοινωνία και ενημέρωση υπήρξε και από στελέχη των Διευθύνσεων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα τόσο στην ανατολική όσο και στη δυτική πλευρά του νησιού, δηλαδή Αφάντου και Καμείρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες τώρα, εκείνο στο οποίο εστίασαν είναι ότι, άμεσα, θα πρέπει να ενημερωθούν σχετικά με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους οι Πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών κοινοτήτων όλου του νησιού. Ο στόχος είναι, βέβαια, να γίνουν οι τοπικές κοινότητες πιο λειτουργικές, ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τους κατοίκους και τους επισκέπτες της υπαίθρου.

Έτσι, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, οι παραπάνω εμπλεκόμενες Διευθύνσεις θα κωδικοποιήσουν τα ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες και αυτά που θα πρέπει να γίνουν για την εύρυθμη λειτουργία τους, δηλαδή θα καθορίσουν την ατζέντα.
Όλα αυτά θα τεθούν υπόψη των νέων κοινοτικών συμβουλίων του νησιού σε ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα και μάλιστα ενδέχεται να μην είναι μόνο μία.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών