Γ. Ματσίγκος: Δύσκολη και απαιτητική και η επόμενη σεζόν

Για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν και τις προοπτικές για τη νέα συζήτησαν προχθές βράδυ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Στη συνεδρίαση όπως δήλωσε χθες στον Sky Ρόδου ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος έγινε συζήτηση και για τις δράσεις που θα υλοποιηθούν προσεχώς.
«Τα στοιχεία μας δείχνουν πως η τουριστική σεζόν φέτος έχει σωθεί. Αυτό οφείλεται στις προφορές και εκπτώσεις που έχουν κάνει οι ξενοδόχοι. Επίσης, δεν έγινε μεγάλη μείωση των αεροπορικών θέσεων», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος και εξήγησε πως ο αριθμός των θέσεων στα αεροπλάνα κάθε χρόνο λειτουργεί σαν οδηγός για την επόμενη σεζόν.

«Φέτος δεν είχαμε πολύ μεγάλη ζήτηση εξαιτίας του ανταγωνισμού. Για τον λόγο αυτό η πρόβλεψη των αεροπορικών εταιρειών είναι στα φετινά επίπεδα. Και η επόμενη σεζόν θα είναι δύσκολη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσουμε έγκαιρα και δυναμικά τον προγραμματισμό των δράσεων για την προβολή της Ρόδου, ώστε να είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος και πρόσθεσε πως το ζητούμενο είναι να γεμίσουν τα αεροπλάνα.

Όσο για τη φετινή σεζόν τα αποτελέσματα θα φανούν από την έρευνα που γίνεται για λογαριασμό του συλλόγου.
Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πάντως μείωση των διανυκτερεύσεων γεγονός που ανησυχεί όσους ασχολούνται με τον τουρισμό.
«Δεν είναι σημαντικός μόνο ο αριθμός των τουριστών που ήρθαν στη Ρόδο αλλά και το πόσο έμειναν και πόσα χρήματα δαπάνησαν. Τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα θα ανακοινωθούν σε εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.

Στοιχεία για τις υποδομές θα προκύψουν από την έρευνα ποιότητας που διενεργείται για λογαριασμό του συλλόγου.
Ακόμη συζήτηση έγινε και για τα αιτήματα που θα υποβληθούν από τον Σύλλογο, στον νέο Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη και στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.
«Έχουμε ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου και ζητήσαμε την υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση των υποδομών.
Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε με τους αρμοδίους για τον τουρισμό σε Δήμο και Περιφέρεια. Όλοι αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού επιπέδου», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.
Με μέριμνα του Συλλόγου οι διευθυντές ξενοδοχείων θα επισκεφθούν τουριστικό προορισμό που θα επιλεγεί σύντομα προκειμένου να εξετάσουν τη λειτουργία των καταλυμάτων εκεί.

Οι εξελίξεις για το Brexit
O κ. Ματσίγκος αναφέρθηκε και στο Brexit αλλά και τις εξελίξεις που υπάρχουν και τόνισε:
«Από ό,τι φαίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει κρίση πολιτική. ¨Όπως όλα δείχνουν η αποχώρηση δεν θα είναι άτακτη αλλά κατόπιν συμφωνίας. Όποια και αν είναι η εξέλιξη θα επηρεάσει. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σε ό,τι αφορά τις μεγάλες τουριστικές αγορές. Ειδικά στη Γερμανία και την Αγγλία πρέπει να γίνει στοχευμένη διαφήμιση».