Νέα συνέλευση στο Γεννάδι των κατοίκων της νότιας Ρόδου

Νέα συνέλευση στο Γεννάδι των κατοίκων της νότιας Ρόδου

Νέα συνέλευση στο Γεννάδι των κατοίκων της νότιας Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 526 ΦΟΡΕΣ

Από την επιτροπή αγώνα κατοίκων της νότιας Ρόδου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


«Το απόγευμα της Παρασκευής 30/8 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Π.Ι. Γενναδίου από κατοίκους των χωριών της Ν. Ρόδου, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, με αιτήματα:
-Την άμεση πρόσληψη μόνιμων ειδικευμένων ιατρών, νοσηλευτών, διασωστών ΕΚΑΒ, αρκετών για να λειτουργεί το ιατρείο του Γενναδίου 24 ώρες, 365 μέρες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


-Την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου σε Κέντρο Υγείας, πλήρως εξοπλισμένου και με μόνιμο προσωπικό.
Η κατάσταση με τις υποδομές δημόσιας υγείας στη νότια Ρόδο παραμένει για μια ακόμα σεζόν εκρηκτική, καθώς, ενώ χτίζονται συνεχώς νέα ξενοδοχεία και η περιοχή μας αυξάνεται πληθυσμιακά δεν παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο από τις κυβερνήσεις. Η περιοχή μας έχει αυτή την περίοδο πάνω από 30.000 κάτοικους, εργαζόμενους και επισκέπτες. Οι τρεις αγροτικοί γιατροί αρκούν μόνο για 21 εφημερίες από τις 30 του μήνα, που και αυτές χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επαρκώς όλα τα περιστατικά.


Τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά ζούμε μια ανάπτυξη στη Ν. Ρόδο που αντί να βελτιώνει τα βιοτικό επίπεδο των κατοίκων και των εργαζόμενων πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο. Μάλιστα, η νέα κυβέρνηση που έχει πλήρη γνώση του προβλήματος, αντί να κάνει άμεσα προσλήψεις στέλνει εγκύκλιο με την οποία σταματάει να εφημερεύει πλέον το Π.Ι. Γενναδίου (σύμφωνα με καταγγελία που έχουν κάνει εργαζόμενοι από τον χώρο της υγείας στην επιτροπή αγώνα). Αν εφαρμοσθεί στην πράξη κάτι τέτοιο μένει πλέον η νότια Ρόδος τελείως ακάλυπτη υγειονομικά, και κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.


Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάσταση! Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας πολύμορφα με σύνθημα ότι η δημόσια δωρεάν υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που το δικαιούμαστε όλοι.
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 29/09 καλούμε στο δημαρχείο Γενναδίου στις 19:00 συνέλευση κατοίκων, ώστε να αποφασίσουμε πώς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας.»

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»