Τρία σκυλιά ταλαιπωρούν μια γειτονιά

Τρία σκυλιά ταλαιπωρούν μια γειτονιά

Τρία σκυλιά ταλαιπωρούν μια γειτονιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4794 ΦΟΡΕΣ

Την έντονη διαμαρτυρία του, για την ταλαιπωρία αρκετών κατοίκων της οδού Δημητρίου Αναστασιάδη, εκφράζει ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, και αναφέρει σε επιστολή του τα εξής:

«Με την παρούσα διαμαρτυρία, απευθυνόμαστε προς κάθε αρμόδια αρχή για να μας δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με ιώβεια υπομονή εδώ και καιρό. Κατοικούμε οι περισσότεροι από εμάς στις πολυκατοικίες του συνοικισμού των Δασκάλων επί της οδού Αναστασιάδη με αρ. 15,17,19.

Σε ένα από τα απέναντι διαμερίσματα προς την πλευρά του συνοικισμού των Δασκάλων που έχει την είσοδό του επί της οδού Αλυτρώτων Ελλήνων, μένει εδώ και χρόνια μια κυρία, ίσως από τη Σουηδία, η οποία ζει με τρία σκυλιά και άπειρο αριθμό γατών.

Είναι αλήθεια ότι ποτέ στο παρελθόν δεν ενόχλησε ουσιαστικά τη γειτονιά. Όμως εδώ και ένα περίπου μήνα, προφανώς λόγω προβλήματος υγείας της, "μπαινοβγαίνει" από το Νοσοκομείο. Το τι γίνεται με τα σκυλιά δεν μπορεί να το φανταστεί ανθρώπινος νους. Κλαίνε και γαυγίζουν επί εικοσιτετραώρου βάσεως και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, ίσως λόγω του σκότους.

Προσωπικά αναγκάσθηκα εδώ και μια βδομάδα, που η εν λόγω κυρία μπήκε και πάλι στο Νοσοκομείο, να φύγω στο εξοχικό μου προκειμένου να μην υφίσταμαι το μαρτύριο της "διανυκτέρευσης", αλλά και της διατάραξης της ανθρώπινης ησυχίας εμένα και της συζύγου μου.

Είχα την ατυχία να επιστρέψω σήμερα το μεσημέρι. Μπαίνοντας στην πολυκατοικία μας, βρήκα σε έξαλλη κατάσταση τους συνιδιοκτήτες και των όμορων πολυκατοικιών με την απαράδεκτη κατάσταση των εγκαταλειμμένων ουσιαστικά τριών σκυλιών να κλαίνε απαρηγόρητα και να ξεσηκώνουν τη γειτονιά.

Προσπαθούμε να δείξουμε κατανόηση στο πρόβλημα υγείας της κυρίας, καθώς και να τρέφουμε και εμείς φιλοζωικά αισθήματα, αλλά υπό δύο όρους:

1.-Τα σκυλιά, ακόμα κι αν κάποια γνωστή της κυρίας φροντίζει το φαγητό τους, όλες τις υπόλοιπες ώρες νιώθουν εγκαταλειμμένα και νομίζω πως η νομοθεσία είναι σαφής.

2.- Τουλάχιστον τις ώρες της κοινής ησυχίας οφείλουν να τις σέβονται άπαντες και να τις διαφυλάσσουν τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας. Αλλά δεν μπορεί και κατά τις ατέλειωτες υπόλοιπες ώρες της μη κοινής ησυχίας, τρία σκυλιά να μην αφήνουν τη γειτονιά σε ησυχία. Και εδώ, νομίζω, η νομοθεσία είναι σαφής.

Η παρούσα απευθύνεται:
1.-Στην ΕΛ.ΑΣ., άνδρες της οποίας εξέτασαν την περίπτωση, κατόπιν καταγγελίας από περίοικους, αλλά η απαράδεκτη κατάσταση συνεχίζεται επί το χειρότερο.

2.-Στη Φιλοζωική Εταιρεία, προκειμένου να εξετάσει την περίπτωση της εγκατάλειψης των ζώων (όχι από πλευράς τροφής) -νομίζω πως γίνομαι κατανοητός και

3.- Στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, μοναδική μας μάλλον ελπίδα, προς επίλυση του προβλήματος.

Με εκτίμηση
Κώστας Ε. Σκανδαλίδης»

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου