Σε “πόστα” εξουσίας και οι 28 δημοτικοί σύμβουλοι

Σε “πόστα” εξουσίας και οι 28 δημοτικοί σύμβουλοι

Σε “πόστα” εξουσίας και οι 28 δημοτικοί σύμβουλοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3573 ΦΟΡΕΣ

Μέσα στην εβδομάδα θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης

Μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του για τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των οργανισμών, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο κ. Καμπουράκης είχε σειρά επαφών και συναντήσεων με κάποιους εκ των δημοτικών συμβούλων και για ορισμένα πόστα, φαίνεται ότι έχει οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του.
Οι τελικές αποφάσεις όμως αναμένονται εντός της εβδομάδας και δεν αποκλείεται να υπάρξουν “καραμπόλες” στις διάφορες θέσεις.

Σκοπός πάντως του κ. Καμπουράκη είναι να αξιοποιήσει στα πόστα εξουσίας (αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών) και τους 28 δημοτικούς συμβούλους που αριθμεί πλέον η παράταξη της πλειοψηφίας, μετά τη σύμπραξη της παράταξης του με την παράταξη του κ. Στράτου Καρίκη.

Ο νέος Δήμαρχος Ρόδου, επιδιώκει πράγματι να αξιοποιήσει το σύνολο των εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων, αλλά και στελεχών του συνδυασμού του επιδιώκοντας να υπάρξουν ανάλογα αποτελέσματα.

Οι 28 δημοτικοί σύμβουλοι που θα κληθούν να αναλάβουν τα πόστα εξουσίας είναι οι εξής: Καμπούρης Τηλέμαχος, Ιατρίδης Γιάννης, Δράκος Στέφανος, Κωνσταντίνου Δώρος, Κιαχαγιά-Μαγιόγλου Τσαμπίκα, Ταρασλιάς Κωνσταντίνος, Σοκορέλλος Μιχαήλ, Σπανός-Παπαγιάννης Τάσος, Σεΐτης Μιχαήλ, Τριάντος Γιώργος, Τσίκκης Δημήτρης, Παπαοικονόμου Βασίλης, Κολιάδης Αλέξης, Μανέττας Βασίλης, Στάμος Θανάσης, Καραμαρίτης Νίκος, Καμπούρης Γιάννης, Πατσάης Γιώργος, Καραταπάνης Σάββας, Φλοσκάκης Νεκτάριος και επίσης από την πρών παράταξη του κ. Στρ. Καρίκη εκτός από τον ίδιο οι: Χριστοδούλου Σάββας, Καρίκης Κωνσταντίνος, Σταμάτης Παναγιώτης, Σπυρόπουλος Σπύρος, Βυρίνης Θανάσης, Πετρίδης Ηλίας, Πάττα-Αποστολίδη Κική.

Οι αποφάσεις ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Καμπουράκη, ο οποίος πάντως ήδη έχει συζητήσει κάποια θέματα με τους συνεργάτες του, αλλά κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.

Ακόμα και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι δεν γνωρίζουν κάτι σχετικά με την αξιοποίησή τους ή μη, παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος συζητά με αρκετούς, Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι μπορεί... να βολιδοσκοπεί πρόσωπα ωστόσο ο νέος Δήμαρχος δεν έχει δεσμευτεί σε κανέναν για κάποιο “πόστο” στο νέο Διοικητικό Σχήμα.

Άλλωστε, γεμάτη νόημα ήταν η δήλωσή του πότε θα ορίσει το νέο Διοικητικό Σχήμα, οπότε και έστειλε το εξής μήνυμα: «Θα είναι μία διαδικασία κατά την οποία κάποιοι θα στενοχωρηθούν γιατί θα χρησιμοποιηθούν σε θέσεις διαφορετικές από αυτές που πιστεύουν ότι θα προσφέρουν. Και ο κ. Καρίκης και εγώ πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα ταλέντα και οι ικανότητες του καθενός που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί ο πολίτης δεν ενδιαφέρεται πώς λέγεται ο Πρόεδρος ενός θεσμού αλλά για το τι έργο θα παράξει».

Ο Φ. ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ
Σε ό,τι αφορά τον τέως Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και την παράταξή του, είναι σαφές ότι θα ασκήσει δομική αντιπολίτευση (όπως έχει δηλώσει) και παράλληλα θα προασπίσει το έργο που έγινε στη θητεία του.
Αναμένεται μάλιστα να κάνει σαφείς τις προθέσεις του και να δώσει το στίγμα της πορείας που θα κινηθεί από τις πρώτες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Ο κ. Δημήτρης Κρητικός και οι σύμβουλοι της παράταξής του, έχουν επίσης ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξουν κάθε απόφαση του Δημάρχου που θεωρούν θετική για το καλό του τόπου, διατηρώντας παράλληλα την αυτονομία τους.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο