Επίσκεψη κλιμακίου του προξενείου της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Κάρπαθο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου που Δήμου Καρπάθου αναφέρει τα εξής:

Προσκαλούμε τους κατοίκους των νησιών της Δωδεκανήσου σε συνάντηση με εκπροσώπους του Προξενείου και του Γραφείου Συντάξεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Κάρπαθο την Τετάρτη, 25 και Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόξενος θα δεχθεί αιτήσεις για διαβατήρια, θα καταγράψει τη γέννηση παιδιών που γεννήθηκαν εκτός Η.Π.Α. των οποίων ο γονιός/οι γονείς είναι Αμερικανοί πολίτες και θα προσφέρει περιορισμένες συμβολαιογραφικές πράξεις.

Επίσης, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντάξεων θα δεχτεί ερωτήσεις σχετικά με συνταξιοδοτικά θέματα την Τετάρτη και Πέμπτη , 25 & 26 Σεπτεμβρίου, από 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ. Δεν απαιτείται ραντεβού.

Τμήμα Διαβατηρίων και Ιθαγενείας Οι υπηρεσίες θα προσφέρονται την Τετάρτη και Πέμπτη, 25 & 26 Σεπτεμβρίου, από 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ. ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού. Για πληροφορίες σχετικά με υπηκοότητα και διαβατήρια απευθυνθείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Athensamericanpassports@state.gov ή τηλεφωνήστε στα τηλέφωνα 210-720-2464 και 210-720-2494, Πέμπτη, από 2:00 μ.μ. - 4:00 μ.μ.

- Σχετικές οδηγίες αναφορικά με τα απαιτούμενα έγγραφα για την ανανέωση διαβατηρίων υπάρχουν στην ιστοσελίδα: https://gr.usembassy.gov/u-s-citizen-services/passports/ . Η αιτήση DS-11 θα πρέπει είναι συμπληρωμένη ηλεκτρονικά και εκτυπωμένη εκ των προτέρων ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://pptform.state.gov/.

- Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αίτηση DS-2029 για την δήλωση γέννησης παιδιών που γεννήθηκαν εκτός Η.Π.Α. των οποίων ο γονιός/οι γονείς είναι Αμερικανοί πολίτες. Σχετικές οδηγίες αναφορικά με τα απαιτούμενα έγγραφα υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://gr.usembassy.gov/…/first-…/qualify-pass-citizenship/.

- Να έχετε τα πρωτότυπα έγγραφα μαζί σας και φωτοτυπίες αυτών π.χ. ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως ή γάμου, διαβατήρια, ταυτότητες κ.α.

- Βεβαιωθείτε ότι τα πιστοποιητικά που δεν είναι στην αγγλική γλώσσα να είναι μεταφρασμένα στα αγγλικά.

- Τα τέλη έκδοσης διαβατηρίου, συμβολαιογραφικών πράξεων και μεταναστευτικής βίζας θα πληρώνονται μόνο με τραπεζική επιταγή σε Ευρώ, πληρωτέα στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Επιταγές γίνονται δεκτές μόνο από τις ακόλουθες τράπεζες: Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Γενική Ταχυδρομική, Alpha Bank, Attica Bank, Citibank, HSBC, Eurobank. Η Πρεσβεία δεν δέχεται προσωπικές επιταγές. Για πολλαπλές αιτήσεις, αρκεί μια τραπεζική επιταγή.

Οι χρεώσεις για την έκδοση διαβατηρίων και συμβολαιογραφικών πράξεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://gr.usembassy.gov/u-s-citizen-servic…/passports/fees/.

- Παρακαλούμε όπως στείλετε την αίτηση DS-82 στην Πρεσβεία στην Αθήνα, εάν πληρείται τις προϋποθέσεις για να ανανεώσετε το διαβατήριο σας ταχυδρομικώς. Σχετικές οδηγίες βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://gr.usembassy.gov/…/passpor…/renewing-adult-passport/.

Τα καινούργια διαβατήρια θα αποσταλούν σε περίπου 4 εβδομάδες από την ημερομηνία του ραντεβού σας.

Τμήμα Επικυρώσεων Για επικυρώσεις εγγράφων απευθυνθείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου AthensAmericanCitizenServices@state.gov

Τμήμα Συντάξεων Για να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Συντάξεων, απευθυνθείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου https://gr.usembassy.gov/u-s-citizen-services/social -security/fbu-inquiry-form/
U.S. Passport Section I US Embassy Athens I (30) 210-720-2494 (30) 210-720-2464