Mέχρι τις 2 μ.μ. θα λειτουργεί το ιατρείο στο Γεννάδι!

Mέχρι τις 2 μ.μ. θα λειτουργεί  το ιατρείο στο Γεννάδι!

Mέχρι τις 2 μ.μ. θα λειτουργεί το ιατρείο στο Γεννάδι!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1543 ΦΟΡΕΣ

Πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος ανέλαβε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

Τη «χαριστική βολή» στο ταλαιπωρημένο εδώ και πολλά χρόνια Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Γενναδίου και γενικά στον πολύπαθο τομέα της παροχής υπηρεσιών Υγείας στη Νότια Ρόδο, φαίνεται ότι δίνει η απόφαση που έλαβε πρόσφατα η 2η ΥΠΕ σύμφωνα με την οποία ως κέντρα εφημέρευσης μπορούν να λειτουργούν μόνο τα Κέντρα Υγείας, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου που αντέδρασε άμεσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, χθες το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του ΙΣΡ, κ. Ηλίας Τσέρκης, συγκάλεσε συνάντηση με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης που προέρχονται από την περιοχή, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου.

Σ’ αυτήν, μετείχαν όλοι οι Πρόεδροι των κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου, καθώς επίσης οι προερχόμενοι από την περιοχή δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. Δηλαδή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Καμπούρης, Σάββας Καραταπάνης, Νίκος Καραμαρίτης, Δημήτρης Καρατζιάς και Δημήτρης Ζαννετούλης.
Όπως έγινε γνωστό, το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου από την 1η Σεπτεμβρίου σταμάτησε να λειτουργεί ως κέντρο εφημέρευσης, κάτι που σημαίνει ότι πλέον λειτουργεί από το πρωί μέχρι τις 2:00 το απόγευμα!

Αυτό γίνεται μετά την απόφαση της απερχόμενης διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, σύμφωνα με την οποία εφημερίες μπορούν να γίνονται μόνο σε Κέντρα Υγείας. Όπως εξηγεί ο κ. Τσέρκης, αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι δύο γιατροί από το Γεννάδι και ο ένας από το ΠΙ Απολακκιάς κάνουν τις εφημερίες πλέον στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου. Έτσι, στα ΠΙ Γενναδίου και Απολακκιάς γίνονται οι προβλεπόμενες επτά εφημερίες το μήνα και τις υπόλοιπες ημέρες λειτουργούν μέχρι τις 2:00μ.μ.

Όπως λέει ο κ. Τσέρκης, μιλώντας στη «Ροδιακή», τα προβλήματα στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στην περιοχή είναι γνωστά εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί λόγω της ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης που συντελείται αλλά και της λειτουργίας του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ εκεί.

Ο κ. Τσέρκης, λοιπόν, πήρε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει αυτή τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, ώστε να αποφασίσουν όλοι μαζί σε ποιες κινήσεις θα προβούν για να αρθεί το πρόβλημα. Το αίτημα, βεβαίως, του ΙΣΡ είναι να παρθεί πίσω η απόφαση αυτή και να λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας της περιοχής σε 24ωρη βάση, ενώ το ΠΙ Γενναδίου θα μπορούσε να λειτουργεί, για παράδειγμα, ως Κέντρο πρώτων βοηθειών.

Το άλλο θέμα είναι βέβαια αυτό του ασθενοφόρου, που ως γνωστόν επίσης υπάρχει ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής, και σύμφωνα με τον κ. Τσέρκη για αυτό θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση με τον Α’ και Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης. Η πρόταση, πάντως, του ΙΣΡ είναι να δημιουργηθεί ένας άλλος Οργανισμός στο ΕΚΑΒ αποκλειστικά για τη διακίνηση περιστατικών στη νησιωτική Ελλάδα.

Εκείνο στο οποίο κατέληξαν, λοιπόν, χθες, είναι να συσταθεί μία Επιτροπή αποτελούμενη από τον ίδιο, δύο Προέδρους κοινοτήτων από τη Νότια Ρόδο, έναν δημοτικό σύμβουλο και έναν περιφερειακό σύμβουλο, η οποία θα αναλάβει να γνωστοποιήσει το θέμα στους φορείς. Συγκεκριμένα, στη 2η ΥΠΕ και τον νέο Διοικητή της κ. Ροϊλλό, στον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο.

«Εγώ, ως Πρόεδρος του ΙΣΡ, θέλω να διασφαλιστεί η λειτουργία του ΠΙ και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, προς όφελος των ίδιων των γιατρών, των κατοίκων και των επισκεπτών», καταλήγει ο κ. Τσέρκης.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη