Xωρίς λεωφορείο έχουν μείνει οι μαθητές των Λαέρμων

Xωρίς λεωφορείο έχουν  μείνει οι μαθητές των Λαέρμων

Xωρίς λεωφορείο έχουν μείνει οι μαθητές των Λαέρμων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 750 ΦΟΡΕΣ

Πολίτες… δεύτερης και τρίτης κατηγορίας εξακολουθούν να αισθάνονται οι κάτοικοι και οι μαθητές των Λαέρμων, καθώς ακόμη και σήμερα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο.

Το συγκεκριμένο ζήτημα προέκυψε στο τέλος της περασμένης σχολικής χρονιάς, όταν χάλασε το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές στη Λάρδο, ώστε στη συνέχεια είτε να πάνε τα παιδιά του Δημοτικού εκεί σχολείο είτε να πάρουν το πρωινό ΚΤΕΛ για να μεταβούν στα κοντινά Γυμνάσια και Λύκεια (σ.σ. Γεννάδι, Αρχάγγελο).

Μάλιστα και τότε, αλλά και χθες πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, πολλοί από τους συνολικά 12 μαθητές του χωριού κατέγραψαν απουσίες, καθώς το πρόβλημα δεν βρήκε τη λύση του σε καμία εκ των περιπτώσεων.

Παρόλο που το πρόβλημα ήταν γνωστό όλο το καλοκαίρι ουσιαστικά δεν υπήρξε έγκαιρη μέριμνα από πλευράς του Δήμου Ρόδου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Λαέρμων κ. Τάσο Πατούνα. Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος μιλώντας στη «Ροδιακή» χθες, τόνισε πως «αμέσως μετά το τέλος της περασμένης χρονιάς πήγαμε το σχολικό λεωφορείο για επισκευή, καθώς είχε χαλάσει. Πέρασαν τόσοι μήνες και μόλις πριν από 15 ημέρες ενημερωθήκαμε ότι δεν επισκευάζεται και είναι επικίνδυνο για τη μεταφορά παιδιών».

Αν και ενημερώθηκαν λίγο πριν το πρώτο «κουδούνι» έγινε προσπάθεια να εξευρεθεί λύση, με βάση τα όσα υποστήριξε ο κ. Πατούνας:

«Στείλαμε έγγραφο στον Δήμο Ρόδου για να διατεθεί καινούργιο λεωφορείο, όμως η απάντηση που πήραμε είναι ότι είναι αναρμόδιος ο Δήμος και η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια. Πώς είναι δυνατόν αυτό μετά από τόσα χρόνια δεν το έχω καταλάβει. Παρόλα αυτά έχουμε στείλει έγγραφο να μας χορηγηθεί νέο και ζητάμε για τον λόγο αυτό, την κατανόηση τόσο του δημάρχου όσο και του περιφερειάρχη».

Ο κ. Πατούνας μάλιστα θέτει το ζήτημα και στη βάση της παραμονής των οκτώ οικογενειών που έχουν παιδιά - μαθητές στον τόπο τους:

«Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Είμαστε μια απομακρυσμένη περιοχή και πασχίζουμε να κρατήσουμε τις οικογένειες αυτές στα Λάερμα, γιατί δίνουν ζωντάνια στον τόπο μας. Χθες κανένα από τα παιδιά δεν πήγε σχολείο. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Να φύγουν για να λυθεί το πρόβλημα;».

Την… απόγνωσή της μετέφερε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» και μια μητέρα τριών μαθητών από τα Λάερμα.

Η ίδια σημείωσε ότι «η τουριστική σεζόν βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, εργαζόμαστε και δεν μπορούμε να τα μεταφέρουμε στο σχολείο. Απλώς δεν θα μπορούν να πηγαίνουν σχολείο. Πέρυσι τα μεταφέραμε με τα οχήματά μας.

Προσωπικά μετέφερα παιδιά ακόμη και στο… καπό του αυτοκινήτου, για να πάνε σχολείο. Όμως και αυτό δεν αποτελεί λύση. Άλλα πηγαίνουν στο Δημοτικό στη Λάρδο, άλλα στο Γυμνάσιο στο Γεννάδι και είναι ούτως ή άλλως δύσκολο να ανταποκριθούμε. Ζητάμε απλώς το αυτονόητο».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες