Λαϊκή Συσπείρωση: Δεν μας ξάφνιασε  η σύμπραξη Καμπουράκη με Καρίκη

Για τις αλλαγές που επέρχονται στον τρόπο που λειτουργεί η τοπική διοίκηση με την εφαρμογή του «Κλεισθένη» μετά τον «Καλλικράτη», θέλει να προειδοποιήσει η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, διά του επικεφαλής της, Τάκη Πότσου.

Σε δηλώσεις του χθες ο τελευταίος, καταρχάς αναφέρθηκε στη σύμπραξη των παρατάξεων του νέου Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του κ. Στράτου Καρίκη, λέγοντας ότι δεν ήταν κάτι που τους ξάφνιασε, θυμίζοντας ότι είχαν τονίσει από την προεκλογική περίοδο ότι ακυβερνησία στο Δήμο δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει και ότι θα τα ‘βρισκαν μεταξύ τους.

Όπως είπε, στη συνέχεια, η σύμπραξη στο δ.σ., η οποία δεν αφορά τα πρόσωπα,  δίνει τη δυνατότητα να λυθούν μία σειρά από χρόνια προβλήματα τα οποία έχουν βέβαια πολιτική μήτρα αλλά είναι η σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες στήριξαν τους συγκεκριμένους υποψηφίους. «Δηλαδή, είναι η σύγκλιση των θέσεων των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε τον κ. Καρίκη στο ψηφοδέλτιό του για τις δημοτικές εκλογές με τις πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας», όπως είπε.

Εξήγησε, στη συνέχεια, ο κ. Πότσος ότι, μπορεί ως κόμματα να έχουν διαφορές μεταξύ τους, και έχουν στον τρόπο που θα διαχειριστούν την πολιτική την εφαρμοζόμενη, αλλά γενικότερα στην πολιτική η οποία εφαρμοζόταν και εφαρμόζεται και θα εφαρμοστεί στα όργανα της τοπικής διοίκησης οι θέσεις τους είναι ακριβώς οι ίδιες.

«Και μην σας φανεί περίεργο αν υπάρχουν ακόμα περισσότερες δυνάμεις στο δ.σ. που θα συμφωνήσουν όλοι μαζί για το καλό του τόπου-κάτι το οποίο ακούει χρόνια ο ροδιακός λαός-σε ζητήματα που αφορούν την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου της δικής μας της περιοχής ή σε υλοποίηση πολιτικών, κυβερνητικών και ευρωπαϊκών αποφάσεων που έχει να κάνει είτε με ιδιωτικοποιήσεις είτε με κέντρα διαλογής απορριμμάτων, είτε με την αποκομιδή της καθαριότητας, είτε με ύδρευση-αποχέτευση κτλ.

Δηλαδή, τομείς τους οποίους ενδιαφέρονται μεγάλες εταιρρείες να επενδύσουν γιατί εκεί υπάρχουν πολλά κέρδη», είπε ακόμη και συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης: «Έχει αλλάξει ο τρόπος της τοπικής διοίκησης και δεν έχει αλλάξει μόνο το όνομα, ο «Καλλικράτης» έγινε «Κλεισθένης». Έχουν αλλάξει πολλά όσο αφορά τη γενικότερη λειτουργία και ουσιαστικά υπάρχει στρωμένο ένα πεδίο για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής».

Ως παράδειγμα, μάλιστα, ανέφερε τη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το νέο νομοσχέδιο που αφορά στις παραλίες: Κι δήλωσε: «Δεν υπάρχει ανακοίνωση ή διαφωνία από καμία παράταξη, πλην της παράταξης της Λ.Σ. που βάλαμε ζήτημα πριν από τις εκλογές ούτε πόντος να μη δοθεί σε ιδιώτες γιατί στο τέλος, το έχουμε ξαναπεί, ο ροδιακός λαός…θα ψάχνει να δει που θα κάνει το καλοκαίρι μπάνιο».

Όπως είπε, χαρακτηριστικά, έχουν σημαία τους και παντιέρα, και η προηγούμενη δημοτική πλειοψηφία αλλά και οι τωρινές παρατάξεις, την ανάπτυξη που σημαίνει  γι’ αυτούς νέες επενδύσεις. Και ανέφερε ότι με αφορμή και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι γνωστή και η συνέχεια των ιδιωτικοποιήσεων και μέσω του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και μέσω της ίδιας της κυβέρνησης.

Όμως, δεν συζητούνται ζητήματα που έθετε η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως τι μέλλει γενέσθαι με την ύδρευση, την αποχέτευση και διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος.
 Εκείνο που λένε λοιπόν είναι «από ποιους θα γίνει η επένδυση, με ποιον τρόπο και επ’ ωφελεία ποιων».