Μείωση των επιπέδων πληρότητας διαπιστώνει η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Σήμερα Παρασκευή 13η Σεπτεμβρίου 2019, συνήλθαν σε συνεδρίαση τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, με κύριο θέμα την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού Κου Χάρη Θεοχάρη και του Υφυπουργού Κου Μάνου Κόνσολα στο νησί μας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου θα συμμετέχει ενεργά στη Συνάντηση Εργασίας παραγωγικών και τουριστικών φορέων στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εισηγούμενη σημαντικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Το Δ.Σ. επίσης απασχόλησαν θέματα που αφορούν στις Τοπικές Επιτροπές και τους Συντονιστές τους ανά περιοχή, τον προγραμματισμό περεταίρω συναντήσεων με τις τοπικές αρχές και την πορεία της τουριστικής σεζόν.

Δεδομένων των αφίξεων 8-μήνου, παρά την ονομαστική μικρή αύξηση (0,52%), διαπιστώθηκε μείωση των επιπέδων πληρότητας λόγω της μείωσης της διάρκειας της παραμονής των επισκεπτών, καθώς και την αύξηση των κλινών σε μη κύρια τουριστικά καταλύματα.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου είναι ο μεγαλύτερος εργοδοτικός φορέας της Ρόδου και η δεύτερη μεγαλύτερη Ένωση Ξενοδόχων της χώρας. Προσδοκά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας του επισκέπτη.