Από χθες ο Μπάρκουλης βρίσκεται στη Ρόδο – Γυρίζει την ταινία «Η πεταλούδα της νύχτας»

Από χθες ο Μπάρκουλης βρίσκεται στη Ρόδο – Γυρίζει την ταινία «Η πεταλούδα της νύχτας»

Από χθες ο Μπάρκουλης βρίσκεται στη Ρόδο – Γυρίζει την ταινία «Η πεταλούδα της νύχτας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 470 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 1959 Αριθ. Φύλλου 2529

ΑΠΟ ΤΗΣ ΧΘΕΣ Ο ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ

Γυρίζεται το νέον φιλμ “Πεταλούδα της νύχτας”

Από του παρελθόντος Σαββάτου ευρίσκονται εις Ρόδον η Ελληνίς ηθοποιός του κινηματογράφου Σύλβα και οι κ.κ. Γιαννόπουλος, Καραμανίδης, Δρίτσας, Σαρόγλου, προς τον σκοπόν όπως “γυρίσουν” σκηνάς, μιας νέας ελληνικής ταινίας, υπό τον τίτλον “Πεταλούδα της Νύχτας”.

Εξ άλλου χθες το απόγευμα αφίκετο εις Ρόδον ο ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης, δια τον αυτόν σκοπόν, ο οποίος κατέλυσεν εις το “Μίρα-Μάρε”.

Από της χθες το “γύρισμα” σκηνών της ταινίας εις Ρόδον ήρχισε.

ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΦΥΣΤΙΚΙΩΝ ΕΙΣ ΤΗΛΟΝ
ΤΗΛΟΣ (Ιδ. ανταπ.)
Πλουσία θα είναι εφέτος εις Τήλον η συγκομιδή φυστικιών Αιγίνης. Ως διαπιστώσεως της Νομαρχίας ενεδολιάσθησαν όλαι αι γραμυθιαί της νήσου, ο νέος καρπός δε είναι όμοιος προς τα γνωστά φυστίκια Αιγίνης.

Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (Ιδ. ανταπ.). Ως ανέφερεν ο Δήμαρχος κ. Καλογιάννης κατά την πρόσφατον επίσκεψίν του εις Αθήνας προωθήθησαν άπαντα τα ζητήματα του Ηλεκτροστασίου Καλύμνου. Τας λεπτομερείας εξ άλλου δια την τελικήν ρύθμισιν των ζητημάτων, συνεζήτησεν εις Αθήνας ο διευθυντής του Ηλεκτροστασίου Καλύμνου κ. Κυπραίος.

Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ - Η ΑΕΠ ΕΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ΕΙΣ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Επεβλήθη διαδοχικώς του Ολυμπιακού, Κλεάνθους, Ατρομήτου και Διαγόρα

Η ΑΕΠ εθριάμβευσε προχθές εις το τουρνουά Σέβεν-Σάιντ το οποίον διοργάνωσε η Ένωσις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου επί τη εορτή της ενάρξεως της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 1959-60.

Η νικήτρια ανωτέρα όλων των ομάδων επέτυχε να εισέλθη εις τον τελικόν και εν συνεχεία να θριαμβεύση κατακτήσασα το κύπελλον. Η ομάδας της κατήλθε δια να νικήση και τούτο εφάνη από το ωραιότατο παιγνίδι που ανέπτυσσε. Την πρωΐαν διεξήχθησαν οι πρώτοι προκριματικοί αγώνες με τα ακόλουθα αποτελέσματα.

Ο Ατρόμητος νικά τον Πεισίροδον κατόπιν παρατάσεως με σκορ 0-0 και 2 κόρνερ υπέρ.
Ο Φοίβος νικά τον Άρη Αρχαγγέλου με 2-0.
Η ΑΕΠ νικήτρια του Ολυμπιακού με 2-0.
Ο Ιάλυσος νικητής του Δωριέως με 1-0.

Το απόγευμα εσυνεχίσθησαν οι προκριματικοί τα αποτελέσματα των οποίων έχουν ως εξής:
Ο Αστήρ νικητής του Απόλλωνος με σκορ 3-1.
Ο Κλεάνθης νικά τον Ευκλή με 0-0 και 1 κόρνερ υπέρ.

Ο Διαγόρας νικά τον Διγενή με 0-0 και 1 κόρνερ υπέρ. Ακολούθως διεξήχθησαν οι προημιτελικοί με τα εξής αποτελέσματα:
Ο Ατρόμητος νικά τον Αστέρα με 3-0.
Ο Διαγόρας νικητής του Ιαλύσου με 1-0.
Η ΑΕΠ νικήτρια του Κλεάνθη με 4-1.

Μετά ταύτα έλαβε χώραν παρέλασις των ομάδων δυνάμεως ΕΠΣΔ προπορευομένης της Μουσικής του Δήμου και εν συνεχεία ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Μ. Πετρίδης απένειμε τα Κύπελλα εις τους νικητάς των πρωταθλημάτων και τα Κύπελλα ήθους της περισυνής περιόδου.

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Μετά το πέρας της απονομής διεξήχθησαν οι ημιτελικοί του τουρνουά.
Εις τον πρώτον ημιτελικόν ο Διαγόρας χάρις εις ένα τέρμα του Παπαδιού κατευθείαν από φάουλ επεβλήθη του Φοίβου με 1-0. Εις τον δεύτερον ημιτελικόν η ΑΕΠ ανωτέρα του Ατρομήτου επεβλήθη με 1-0. Το τέρμα εσημείωσε ο Παπακαλοδούκας από σουτ εντός της μικράς περιοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω αποτελεσμάτων η ΑΕΠ και ο Διαγόρας προεκρίθησαν εις τον τελικόν. Εν αρχή η ΑΕΠ με ωραιωτάτους συνδυασμούς επιτίθεται αλλά αποκρούουν οι Δελαπόρτας και Κυπραίος. Ο Διαγόρας συνεχώς αμύνεται και μεταφέρει το παιχνίδι εις το κέντρον. Δεν δύναται όμως να επιτεθή καθ’ ότι όλαι αι κάθοδοί του αποκρούοντια από τους Ζούνη και Χατζησταυρίδη. Με αψιμαχίας εις το κέντρον λήγει το α’ ημίχρονον με σκορ 0-0 και με 4 φάουλ υπέρ του Διαγόρα και 3 φάουλ υπέρ της ΑΕΠ.

Εις την επανάληψιν η κατάστασις παραμένει η ιδία. Η ΑΕΠ μόνον επιχειρεί ακάρπους επιθέσεις με συνδυασμούς. Δέκα δευτερόλεπτα προ της λήξεως και ενώ το αποτέλεσμα ήτο ισόπαλον εις τα φάουλ 4-4 ο Διαγόρας επιτίθεται.

Ο Παπαδιός μαρκάρει αντικανονικά τον Χατζησταυρίδη και ο διαιτητής σφυρίζει φάουλ και ούτω η ΑΕΠ επεβλήθη με 5-4 φάουλ. Η νικήτρια του τουρνουά εχρησιμοποίησε εις όλους τους αγώνας τους εξής ποδοσφαιριστάς: Χατζησταυρίδης (Καζούλης) Ζούνης, Παυλίδης, Παπακαλοδούκας, Ξίπας, (Ανδρουλάκης) Μερκουρίου και Παυλίδης Π.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι Τούρκοι ομιλούν ήδη περί της Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Γλέντι στην Έμπωνα με Εις Υγείαν και με Σκολ!

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον 20 Γερμανοί διευθυνταί τουριστ. γραφείων

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Μια ωραία προσπάθεια η εβδομάς τουρισμού

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ήρχισαν τώρα επειγόντως επισκευαί στο Καζούλλειον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Υπολογίζεται ότι εφέτος θα έλθουν 300.000 ξένοι οι οποίοι θα υπερβούν τας 900.000 των διανυκτερεύσεων

Φλας στο παρελθόν, 1964: Καστελλοριζιός ο ισχυρός ανήρ της Βραζιλίας