Εντυπωσιακό το πλωτό «παλάτι» που κατέπλευσε στη Ρόδο

Το νέο απόκτημα της εταιρείας «Celebrity X cruises», ένα κρουαζιερόπλοιο πραγματικό παλάτι, κατέπλευσε προχθες το πρωί στη Ρόδο προσελκύοντας τα βλέμματα ντόπιων και επισκεπτών.

Επρόκειτο για το «Celebrity Edge», μήκους 306 μέτρων που έδεσε στο εμπορικό λιμάνι, στο πλαίσιο του πρώτου του ταξιδιού στην περιοχή μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό προγραμματισμό του Σεπτεμβρίου ο κατάπλους του στη Ρόδο, και μάλιστα οι αρχές ειδοποιήθηκαν για την επίσκεψή του το προηγούμενο βράδυ.
Μετέφερε στο νησί μας 2.867 τουρίστες και 1317 άτομα πλήρωμα προερχόμενο από τον Πειραιά με επόμενο λιμάνι, το λιμάνι των Χανίων.

Το «Celebrity Edge» είναι σχεδιασμένο από την ελίτ των αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών του κόσμου, με χωρητικότητα 2.918 επιβατών, με πολυτελείς καμπίνες και την απίστευτη πλατφόρμα αναρρίχησης Magic Carpet.  Το πρώτο του δρομολόγιο ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου 2018 από το Φορτ Λοντερντέηλ, Φλόριντα με 7νυχτη κρουαζιέρα στην Ανατολική Καραϊβική ενώ την καλοκαιρινή σεζόν του 2019 το «Celebrity Edge» βρίσκεται στην Ευρώπη.

Πρόκειται για το πρώτο πλοίο στον κόσμο που δημιουργήθηκε σε τρισδιάστατο περιβάλλον, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και περιλαμβάνει εντυπωσιακό ντιζάιν. Το πλοίο περιλαμβάνει 2 νέους τύπους καμπίνας (Iconic Suites και Edge Villas) με υπηρεσίες πολυτελείας,  όπως προσωπικό μπάτλερ, ιδιωτικό εστιατόριο, αποκλειστική χρήση καθιστικού και καταστρώματος για ηλιοθεραπεία κτλ.

Διαθέτει 4 μεγάλα εστιατόρια, το ιταλικό «Tuscan», το κυπριακό «Cyprus Restaurant», το γαλλικό Normandie και το αμερικανικό με διεθνείς επιρροές «Cosmopolitan», τα οποία προσφέρουν γεύματα πολυτελείας από διαφορετικές κουζίνες.