Η 7η γιορτή Αμπελιού στις Φάνες

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Φανών “Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ " μέλος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγου Ρόδου, διοργανώνει την 7η γιορτή Αμπελιού το Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις Φάνες στο παλιό εργοστάσιο της C.A.I.R. - Βιωματικό Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς. Ώρα έναρξης το Σάββατο στις 18:00 και την Κυριακή στις 14:00 έως αργά.

Η Γιορτή πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον Ελαιουργικό και Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Δωδεκανήσου “Η ΕΝΩΣΗ”, την CAIR, και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φανών.

Μια γιορτή, που συνδυάζει, ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία και πρωτογενή τομέα. Μια γιορτή γεμάτη αρώματα με το άρωμα του μούστου να σε μεθάει γλυκά... Μέσα έναν χώρο σημείο αναφοράς της αμπελουργικής και τοπικής μας κληρονομιάς.

Κατά τη διάρκεια των διήμερων, θα πλαισιώσουν τη Γιορτή χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλογών, γευσιγνωσία κρασιών και wine bar με εκλεκτά κρασιά της CAIR, πατητήρι για τους επισκέπτες, παραδοσιακά φαγητά, έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, δραστηριότητες για τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, αναπαράσταση του πατήματος σταφυλιών και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα και τις δύο ημέρες.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σοφία Κανέλλη (Τραγούδι), Μάνος Μαυρούδης (Βιολί), Μιχάλης Σαρικάς (Μπουζούκι), Μιχάλης Γιαννιού (Πλήκτρα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Χριστίνα Κόζα (Τραγούδι), Αντώνης Μακρής (Λύρα), Κώστας Μακρής (Λαούτο), Δημήτρης Καρίκης (Πλήκτρα).

Στον χώρο θα υπάρχει μικρή αγορά με πολλά παραδοσιακά προϊόντα κυρίως γλυκό σταφυλιού, ζυμωτό ψωμί και σταφιδόψωμα στο ξυλόφρουνο, παραδοσιακές τηγανίτες, και γενικότερα εδέσματα με βάση το αμπέλι, όλα παρασκευασμένα από τους εθελοντές του Συλλόγου.

Θα προσφερθούν δωρεάν εδέσματα (σταφύλι, μουσταλευριά, γλυκίσματα, κι άλλα πολλά) και άφθονο ντόπιο κρασί.