Νέο αρχιτεκτονικό γραφείο στη Ρόδο από το dARCH studio

Νέο αρχιτεκτονικό γραφείο  στη Ρόδο από το dARCH studio

Νέο αρχιτεκτονικό γραφείο στη Ρόδο από το dARCH studio

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1732 ΦΟΡΕΣ

Δραστηριοποιείται στη δημιουργία και ανακαίνιση κτηρίων

Ένα νέο αρχιτεκτονικό γραφείο πρόκειται να ανοίξει στο νησί της Ρόδου, η αρχιτεκτονική ομάδα dARCH studio, γνωστή για τα κατά καιρούς project που έχει υλοποιήσει στο νησί μας, και όχι μόνο.

Το αρχιτεκτονικό αυτό γραφείο με έδρα την Αθήνα και ιδρύτρια και ηγετικό στέλεχος την Ελίνα Δρόσου, πρόκειται σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρεθεί και επίσημα στη Ρόδο, μετρώντας ήδη αρκετές συνεργασίες στη δημιουργία και την ανακαίνιση κτηρίων.

Χαρακτηριστικό παραδείγμα για το νησί μας, αποτελεί το γνωστό μέσα από δημοσιεύσεις έργο “Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής στη Ρόδο” που δημιουργήθηκε από τo dARCHstudio τον Σεπτέμβριο του 2015 και αφορά την πλήρη ανακαίνιση ενός διατηρητέου κτηρίου του 1912 σε λειτουργικό και κομψό ιατρείο στο κέντρο της πόλης.

Αυτό τον καιρό, πραγματοποιείται η μελέτη για τη δημιουργία παραθεριστικών κατοικιών δίπλα στα ξενοδοχεία-τοπόσημα του νησιού “Rodos Palace” και “Akti Imperial Deluxe Spa Resort and Convention Center”, ενώ παράλληλα ανακαινίσεις κατοικιών βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης.

Η ομάδα dARCHstudio έχοντας στην κατοχή της ήδη δύο διακρίσεις το 2012, το 2018, στην έβδομη και ένατη Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, έρχεται εκ νέου να διακριθεί με υποψηφιότητα στα βραβεία BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD 2019 στη Λιουμπλιάνα, που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο και θα συμμετέχει με το πρότζεκτ “Οπτικό Κατάστημα Johnnie Rousso“. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το Johnnie Rousso είναι υποψήφιο και για καλύτερο έργο (Grand Prix) στην κατηγορία “retail“.

Ποια είναι η Ελίνα Δρόσου

Η Ελίνα Δρόσου είναι αρχιτέκτων και από το 2006 ιδρύτρια και ηγετικό μέλος του dARCHstudio, μιας δημιουργικής ομάδας εργασίας με γραφεία σε Αθήνα και Ρόδο. Η έρευνα και η πρακτική της κυμαίνονται σε όλες τις κλίμακες, από το interior design και τον σχεδιασμό κατοικιών, στη μεγάλη κλίμακα του αστικού χώρου.


Με την ξεχωριστή προσέγγιση του κάθε έργου αλλά και με κοινούς γνώμονες τη δημιουργικότητα, την πρωτοπορία, την αλληλεπίδραση και τον πειραματισμό, το στούντιο επικεντρώνεται στη δημιουργία νέων χωρικών εμπειριών και την απόδοση ταυτότητας σε κάθε έργο.

Σημαντικό μέρος της δουλειάς έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, παρουσιαστεί σε διεθνείς oμαδικές εκθέσεις (Green Design Festival 2010 Aθήνα, «Carton Plein» Παρίσι, Salone del Mobile Mιλάνο, Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων 2012 και 2018, Οpen House 2019 κ.α.) και δημοσιευτεί σε περισσότερα από πενήντα διεθνή βιβλία και περιοδικά αρχιτεκτονικής.

Ο νέος χώρος γραφείων αναμένεται να λειτουργήσει απο τις 10 Οκτωβρίου στην καρδιά του κέντρου της Ρόδου, επί του πεζόδρομου Σοφοκλή Βενιζέλου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.darchstudio.com

Με το εικονιζόμενο οπτικό κατάστημα,  η ομάδα dARCH studio συμμετέχει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό
Με το εικονιζόμενο οπτικό κατάστημα, η ομάδα dARCH studio συμμετέχει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

Το ιατρείο πλαστικής χειρουργικής που ανακαινίστηκε στη Ρόδο
Το ιατρείο πλαστικής χειρουργικής που ανακαινίστηκε στη Ρόδο

Διαβάστε ακόμη

Αυθεντικό Μαγιάτικο Πάσχα με τη φιλοξενία της Grecotel

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Ο Όμιλος H Hotels Collection | Hatzilazarou Group μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου

Δράση «ζωής» στη Ρόδο με τους μαθητές σε πρώτο πλάνο

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

To ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ των SUPER MARKET ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ μόλις βγήκε!

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα