Βαριές ποινές στους αλλοδαπούς για τα επεισόδια στο hot spot Κω

Βαριές ποινές στους αλλοδαπούς για τα επεισόδια στο hot spot Κω

Βαριές ποινές στους αλλοδαπούς για τα επεισόδια στο hot spot Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 720 ΦΟΡΕΣ

Βαριές ποινές που τους οδήγησαν στη φυλακή, επιβλήθηκαν από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Κω στους επτά αλλοδαπούς από το Καμερούν και το Μάλι, για τα επεισόδια έξω από το hot spot στην Κω!

Πρόκειται για έξι άνδρες ηλικίας 29, 35, 33, 37, 25 και 29 ετών από το Καμερούν και έναν 20χρονο από το Μάλι, οι οποίοι προχθές κάθισαν στο εδώλιο του δικαστηρίου κατηγορούμενοι για:
• Βία κατά υπαλλήλων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση
• Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή

• Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για το κοινό όφελος κατά συναυτουργία
• Ελευθέρωση φυλακισμένου κατά συναυτουργία
• Απόδραση κρατουμένου
• Κλοπή τετελεσμένη και σε απόπειρα
• Εξύβριση κατά συρροή

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους επτά κατηγορούμενους στους οποίους και επέβαλε τις εξής συνολικές ποινές φυλάκισης:

Στον 29χρονο 5 έτη και 9 μήνες φυλάκιση, στον 35χρονο 6 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση, στον 33χρονο 4 έτη και 7 μήνες φυλάκιση, στον 37χρονο 4 χρόνια και 7 μήνες φυλάκιση, στον 20χρονο 4 έτη και ένα μήνα φυλάκιση, στον 25χρονο 4 έτη και 4 μήνες φυλάκιση και τέλος στον 29χρονο 4 έτη και ένα μήνα φυλάκιση.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο με την ίδια απόφαση του, επέβαλε σε κάθε έναν από τους κατηγορουμένους και συνολική χρηματική ποινή 100 ημερησίων μονάδων προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ οι εφέσεις δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη και έτσι οι καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν, περίπου στις 6 το απόγευμα στις 14 Σεπτεμβρίου 2019, όταν ομάδα αλλοδαπών από το Καμερούν αντιδρώντας για τις ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης στο hot spot αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν από τη βροχή της προηγούμενης ημέρας για όσους διαμένουν σε παραπήγματα, βγήκαν στο δρόμο, έξω από το ΚΥΤ, και επιχείρησαν να αποκλείσουν αστυνομικούς που έχουν την ευθύνη επιτήρησης τους.

Δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ αλλοδαπών και των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο, ενώ υπήρξε επέμβαση των τελευταίων ακόμη και με χημικά. Η κατάσταση ωστόσο ήταν πολύ δύσκολη, αφού οι αλλοδαποί άρχισαν να χτυπούν το τζάμι περιπολικού, το οποίο και έσπασαν, αφαίρεσαν γκλοπ και χημικά από τους αστυνομικούς, ενώ όταν συνελήφθη ένας εκ των κατηγορουμένων, οι υπόλοιποι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς καταφέρνοντας να τον ελευθερώσουν.

Από τα επεισόδια εκτός από τις ζημιές που προκλήθηκαν χρειάστηκε να μεταφερθούν πέντε άτομα (αλλοδαποί) στο νοσοκομείο, καθώς και αστυνομικοί για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του