Δεκτή η αίτηση αναστολής για την εκτέλεση ποινής

Δεκτή έκανε το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της συνολικής ποινής των 14 ετών κάθειρξης που έχει επιβληθεί σε 35χρονο Ροδίτη για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών.

Ο 35χρονος, ο οποίος όπως τόνισε χθες στο δικαστήριο ο συνήγορός του κ. Νικήτας Μπόλκας, παρακολουθεί με απόλυτη επιτυχία πρόγραμμα αποτοξίνωσης, μετά την απόφαση του δικαστηρίου αφήνεται ελεύθερος με τον όρο να συνεχίσει την παρακολούθηση του εν λόγω προγράμματος.
Ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα και δη γιαδιακεκριμένες κλοπές. Μάλιστα είχε καταδικαστεί για αυτά και συγκεκριμένα, το 2017 του είχε επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, και το 2017 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για μία υπόθεση κάθειρξη 7 ετών, για μία δεύτερη κάθειρξη 6 ετών και μία τρίτη υπόθεση κάθειρξη 7 ετών.

Τον Μάρτιο του 2018 προσέφυγε ο 35χρονος  στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και ζήτησε συγχώνευση των ποινών που του είχαν επιβληθεί. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών για τέσσερις υποθέσεις για τις οποίες είχε ήδη κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί.
Στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της συνολικής αυτής ποινής κάθειρξης η οποία και έγινε δεκτή από το δικαστήριο.