Μια εξαιρετική συναυλία  στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου

Μία εξαιρετική συναυλία είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν οι συμπολίτες μας στο πλαίσιο του τέταρτου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων Καλλιτεχνών, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και  του Συλλόγου Αποφοίτων Καζουλλείου Λυκείου Ρόδου και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του αγαπημένου Ρόδιου τραγουδοποιού Τάκη Βούη.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Προμαχώνα Αγίου Γεωργίου, στη Μεσαιωνική μας Πόλη, από το μουσικό σύνολο «classicanto» και οι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Μελωδίες από κλασικές άριες και αποσπάσματα από σύγχρονα μιούζικαλς,  πλημμύρισαν τον υποβλητικό χώρο του Προμαχώνα, δημιουργώντας μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Στις καλύτερες στιγμές της η σοπράνο Ζωή Κοκκαλά, που με τις φωνητικές και εκφραστικές της δυνατότητες, συνεπήρε τους ακροατές σε μια μοναδική επικοινωνία. Πολύ καλός δίπλα της και ο βαρύτονος Ελπιδοφόρος Ραϊσάκης  στις ερμηνείες των δικών του τραγουδιών. Άψογη ήταν και η συνοδεία των τραγουδιών από τον καταξιωμένο πιανίστα Δημήτρη Σταματελάτο, ο οποίος με την άρτια τεχνική του συνέβαλε από την πλευρά του στο άριστο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.  Στο ρόλο του παρουσιαστή, ο Ευάγγελος Σπάρταλης, που, με ωραία άρθρωση και τη σεμνότητα που τον διακρίνει, παρουσίασε τους καλλιτέχνες και το πρόγραμμα.

Συγχαρητήρια στον Τάκη Βούη που οργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις υψηλού πολιτιστικού επιπέδου, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη του για την τέχνη και τη Ρόδο τη γενέτειρά του, που ποτέ δεν ξεχνά!
Άξιος  συγχαρητηρίων και ο κύριος  Κάλλιστος Διακογεωργίου, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου σε θέματα   Πολιτισμού Δωδεκανήσου, καθώς και το μέλος του Δ.Σ  της Στέγης  Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδ/κών Παροικιακών συλλόγων Ρόδου κύριος  Νίκος Κωνσταντινίδης παρόντες  πάντα και υποστηρικτές  του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού.
Θερμά συγχαρητήρια στους καλλιτέχνες και τους διοργανωτές της υπέροχης μουσικής βραδιάς  κι ευχές για ακόμα καλύτερη συνέχεια.   
                                                                                                                                                                                    Νίτσα Κουρτίδου